הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום שבת, 25 באפריל 2026, ח' אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

טיולים ובילויים לכל המשפחה בשוהם

טיולים ובילויים לכל המשפחה

ספר המתכונים של דוד המלך

מסע קולינארי של ריחות וטעמים בעקבות התנ”ך בפארק נאות קדומים

פורסם בתאריך:


איך מכינים גבינה משרף תאנה? איזה טעם יש לפופקורן תנ”כי? כיצד כותשים נכון אזוב, ולמה הוא משמש? קורס בישול שנתי בעקבות מתכונים הישר מהתנ”ך.
כל תחילת חודש בימי שישי, בפארק נאות קדומים. אין ספור יצירות נכתבו במהלך השנים בהשפעת רב המכר הגדול ביותר בכל הזמנים – התנ”ך.
פארק נאות קדומים מציע יצירה נוספת ומעוררת תיאבון– קורס שנתי מרתק וטעים, בו לומדים להכיר טכניקות בישול קדומות ולהכין מגוון של מנות, הישר מן התנ”ך.
במהלך המפגשים מתנסים בהכנת דבש חרובים, ליקוט וכבישת זיתים על פי מתכון עתיק, הכנת מאכלי דגן קדומים כמו רקיקים, חביתים וניקודים, גיבון גבינה משרף תאנה, הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין, פופקורן תנכ”י ומאכלים נוספים מקלי וכרמל ועוד המון.
את המפגשים תעביר ד”ר טובה דיקשטיין - מדריכה בכירה בנאות קדומים ובעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בר אילן עם תחום התמחות מרתק במיוחד - מחקר האוכל בתקופת התנ”ך.
היא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הקולינריה הארצישראלית ומתמחה בשולחן האוכל הארץ ישראלי בתקופת המקרא, הבית השני, המשנה והתלמוד. טובה דיקשטיין עוסקת בכל ההיבטים של האוכל הקדום: מזיהוי מוצרי הגלם הנזכרים במקורות, עיבודם למאכל, סמלים אמונות ודעות שנקשרו בהם ועד לערכים תזונתיים ורפואיים על פי אמונתם של הרופאים הקדומים ולאור המחקר המודרני. כל מפגש כולל סיור מודרך בשטחי הפארק, בכל פעם לאזור אחר, בהתאם לנושא החודשי. במהלך הסיור עוברים בין אתרי הפארק, לומדים על מגוון צמחים וחומרי גלם שימושיים, טועמים קצת, מלקטים את המצרכים הנחוצים, ושומעים סיפורים מרתקים ואגדות עתיקות. כל מפגש מסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח, על פי הטכניקות שנלמדו באותו יום, ובעזרת חומרי הגלם שליקטו המשתתפים ביום הסיור. בסופו של המפגש יקבלו המשתתפים חוברת מתכונים מסודרת, עם כל מה שנלמד באותו יום.
הקורס יתקיים במשך 10 מפגשים בני שלוש שעות, ויערך ביום שישי הראשון של כל חודש. כל מפגש מתמקד בנושאים ובחומרי גלם שונים, בהתאם לעונות השנה ולמועד המפגש.
ניתן להירשם לקורס מלא או למפגשים בודדים על פי בחירה. עלויות: קורס מלא - 10 מפגשים
1000 ₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם)
מפגש בודד - 120 ₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם).
למידע נוסף והרשמה: http://www.n-k.org.il

 

תגובות