הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום חמישי, 30 באפריל 2026, י"ג אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

תרבות הפנאי בשוהם

תרבות פנאי חוגים הרצאות הצגות בשוהם וחבל מודיעין

ילדי שוהם והסביבה התחייבו: נשמור על הבטיחות בדרכים בחופשה

רגע לפני היציאה לחופש הגדול, יצאו מתנדבי עמותת אור ירוק למאות גני ילדים, במטרה להכין את ילדי ישראל לחופשה בטוחה

פורסם בתאריך:


ילדי שוהם והסביבה התחייבו: נשמור על הבטיחות בדרכים בחופשה

רגע לפני היציאה לחופש הגדול, יצאו מתנדבי עמותת אור ירוק למאות גני ילדים, במטרה להכין את ילדי ישראל לחופשה בטוחה. המתנדבים הסבירו לילדים כיצד לשמור על כללי הבטיחות בדרכים במהלך החופשה. בין המקומות בהם נערכה הפעילות גם שוהם וחבל מודיעין.

במסגרת הערכות ליציאה לחופשת הקיץ, מתנדבי תכנית “זה”ב בגן” הפעילו את הילדים בגנים ברחבי הארץ ורעננו את המידע בנושא כללי הבטיחות בדרכים. הפעילות כללה חידונים ומשחקים ובסופה קיבלו הילדים תעודה אישית, המסכמת את התכנים שנלמדו במהלך השנה בנושא ׳נסיעה בטוחה״. הילדים התחייבו:

לחגור חגורת בטיחות

לשבת על מושב בטיחות מתאים בכל נסיעה

לשבת בשקט בזמן הנסיעה ולא להפריע לנהגים

להיכנס לרכב ולצאת ממנו רק מכיוון המדרכה.

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ”ס, במהלך חודשי הקיץ הקודם (יוני-אוגוסט) נהרגו 23 ילדים ובני נוער (0-19) בתאונות דרכים, זו השנה בה נהרגו הכי הרבה ילדים ונערים בחופש הגדול מזה שש שנים ולבד משנת 2010 בה נהרגו 24, זהו גם מספר ההרוגים הגבוה בעשור החולף.

ארז קיטה מנכ”ל עמותת אור ירוק: “חופשים, ובטח כאלה ממושכים כמו החופש הגדול, הם תקופות בהן הסיכון של ילדים להיפגע בתאונה גדול. הדרכה להתנהגות נכונה, חשובה כבר מגיל הגן ויכולה למנוע נפגעים ולהציל חיים“.

 

תגובות