הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום חמישי, 30 באפריל 2026, י"ג אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

חדשות בשוהם

"קם כל בוקר בשמחה לעבודה"

תפקיד הפקח העירוני, זה שמסתובב ברחובות העיר ורושם דו"חות חנייה, נחשב בדרך כלל לאפרורי ולא אהוד. אור נחום, הפקח היישובי, מפריך את הסטיגמה

פורסם בתאריך:


ספק אם יש עוד מקום בארץ שבו התושבים שמחים לפגוש את הפקח העירוני. אבל בשוהם, אין כמעט מי שלא מכיר באופן אישי את הפקח אור נחום, ושמח לפגוש אותו. אור (28) גדל והתחנך בשוהם, והוא עובד כפקח במועצה, מתוך תחושת שליחות, מאז שהיה בן 23. הוא בעל תואר ראשון במדעי החברה והרוח עם התמחות בשלטון מקומי, ושוקד כרגע על לימודי התואר השני בממשל ומדיניות ציבורית. אור מעיד על עצמו שהוא איש של אנשים, שאוהב מאוד את היישוב שבו גדל. הוא נמצא ביחסי חברות עם רבים ביישוב, ואלפי התושבים שמקבלים ממנו שרות יום יום יכולים להעיד ממקור ראשון שהוא יוצא מגדרו בכדי לשמור על היישוב ועל תושביו.

מהם תחומי האחריות והסמכות שלך כפקח?

"אני אחראי על אכיפת חוקי העזר העירוניים: החל מעבריות חניות, גזם, פסולת ,  תלונות על רעש. טיפול במפגעים בטיחותיים, רכבים נטושים.

מאז פרוץ הקורונה עבר אור הסמכה, למתן דוחות מינהליים במסגרת צו בריאות העם: "אני מוסמך לתת דוחות לאנשים פרטיים על אי עטית מסיכה, לבצע ביקורות לעסקים על אכיפת התו סגול, מניעת התקהלויות ועוד.."

אילו תכונות נדרשות מפקח עירוני?

"שוהם היא ישוב קטן, כולם מכירים את כולם.  פקח צריך להיות קשוב לתושב, להיות רגיש למי שעומד מולו ולהאמין בחשיבות העבודה שלו. חשוב לי לומר שאנחנו לא מחפשים אף אחד. אנחנו עובדים במידתיות ומפעילים שיקול דעת. אני מקפיד לנתח את העבירה מול הקנס. השיקול המכריע הוא תמיד מידת הפגיעה בתושבים, כאן אין פשרה. גם בעניין עטית המסכות, אני מעיר לאנשים, משתדל לא לתת קנסות. רשמתי פעם דו"ח מוצדק לאדם שהסתובב בלי מסיכה, הוא לא התווכח ואפילו איחל לי חג שמח. היה גם בחור צעיר שאמר שאין לו כסף ונתתי לו מסכה."

הציבור משתף איתך פעולה?

"אני יכול להעיד שיש לי גיבוי מהתושבים. הם מבינים היטב את החשיבות של התפקיד שלי, במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה, ומפנימים שאכיפה תוריד את התחלואה ביישוב. בגדול, הציבור בשוהם ממושמע ושמח לראות אותי בשטח, בשבילים ובגנים".

 מסר לתושבים?

"אני אוהב מאוד את העבודה שלי וקם כל בוקר בשמחה לקראת יום העבודה שמצפה לי. חשוב לי שהתושבים יבינו שאני וחבריי הפקחים לא מקבלים פרמיות על דו"חות ואין לנו שום גמול אישי. כמי שגדל כאן ביישוב המטרה שלי היא לשמור על הרמוניה וסדר. אני אוהב את שוהם ואיכות החיים בה חשובה לי מאוד".

 מה תרצה להיות כשתהיה גדול?

" אני שואף לקחת חלק חשוב במגזר הציבורי ולהיות שותף בשיפור איכות החיים של התושבים".

תגובות