אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
בגינת השעשועים בשכונת הדרים, שבה שוהים מדי יום ילדים קטנים ומשפחות רבות, הותקפה קשות טורי, כלבת הפומרניאן הטיפולית של משפחת סהר, בידי כלב מסוג קאנה קורסו. המשפחה דורשת אכיפה: “היום זו הייתה הכלבה שלנו, מחר זה עלול להיות ילד”.
פורסם בתאריך:
גינת השעשועים בכניסה לשכונת הדרים היא מקום הומה בילדים, מבלים בה במהלך היום משפחות רבות עם ילדים קטנים. בכניסה אליה מוצב שלט ברור האוסר על הכנסת כלבים. אלא שביום ראשון אחר הצהריים, דווקא שם, התרחש אירוע קשה שהסתיים במותה של טורי, כלבת הפומרניאן בת ה-11, כלבת תמיכה רגשית של משפחת סהר.
מור סהר, תושבת השכונה, הגיעה ביום ראשון אחה"צ לגינה עם שני ילדיה הקטנים ועם הכלבה טורי שמתוקף הגדרתה ככלבת תמיכה רגשית יכולה לשהות בגינה. טורי הייתה קשורה ברצועה וישבה על כיסא, כאשר למקום נכנסה אישה עם עגלת תינוק ועם כלב מסוג קאנה קורסו. אף שהכלב היה קשור לרצועה, לטענת המשפחה, בתוך שניות הוא התנפל על טורי, ובעליו לא הצליחה להשתלט עליו.
טורי נפצעה באורח קשה ביותר, עם פגיעת ראש, פגיעות פנימיות חמורות ושבר בעמוד השדרה. היא פונתה לטיפול נמרץ וטרינרי, אך בשל חומרת מצבה נאלצו בני המשפחה לקבל את ההחלטה להרדימה – המתת חסד.
טורי על מיטת הטיפולים.צילום: באדיבות המשפחה
“אני שבורה. זה קרה ליד הילדים שלי. זו כלבה שהיא בת בית”, אמרה מור סהר ל"אבן שוהם". "היום זו הכלבה שלי, מחר זה יכול להיות תינוק שזוחל. הילדים שלי ואני בטראומה ונזקקים כעת לטיפול פסיכולוגי, אני מאמינה שגם ילדים נוספים שהיו בגינה, גם הם בטראומה. אם הכלב הזה היה עם מחסום פה, אולי הכול היה נראה אחרת”.
גם שון, בעלה של מור, סיפר על הכאב הקשה בעקבות אובדן הכלבה: “גידלתי את טורי במשך 11.5 שנים”, אמר. “יש בעלי כלבים בשכונה הזאת שמסתובבים בלי מחסום פה ובלי רצועה, זה מראה קבוע בשכונה. עד שמדווחים ומגיע פקח, האירוע כבר לא רלוונטי. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם זה היה ילד קטן”חייבת להיות אכיפה משמעותית יותר".
בעקבות האירוע הוגשה תלונה במשטרה בגין תקיפה, וכן הועבר דיווח לגורמים הווטרינריים. “את טורי כבר אי אפשר להחזיר”, הוסיף שון, “אבל נדרשת כאן אכיפה לפני שיהיה אסון”.
תגובות
הדר | 03:24 25.03.26


דנה | 18:21 06.04.26