הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום רביעי, 29 באפריל 2026, י"ב אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

חדשות בשוהם

שתי ראשות שבטי הצופים בשוהם הודחו מתפקידן ללא הסבר

גילי הרט והדר שכטר, העומדות בהתנדבות, בראש שבטי הצופים בשוהם, עמית וראם : "תהליך מביש ולא מכבד"

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

אפרת רוזנצוייג

יו"ר הנהגת איילון, אורן עמירן, הודיע בשבוע שעבר, בשיחת טלפון, לראשות שבטי הצופים בשוהם - גילי הרט משבט 'עמית' והדר שכטר משבט 'ראם', על הדחתן המיידית מתפקידן. ההודעה נמסרה ללא הסבר מפורט ולא התקבל עד היום מכתב רשמי בנושא.

"ביקשתי שוב ושוב הסבר להדחה ולא קיבלתי", אמרה הרט, המשמשת בתפקידה בהתנדבות מזה תשע שנים. "פניתי לרכזת ההנהגה, שציינה כי לא ידוע לה על תלונות לגביי".

גם שכטר, מי ששימשה כגזברית שבט עמית במשך ארבע שנים ובשנה האחרונה התנדבה לעמוד בראש הנהגת שבט ראם, לא זכתה להסבר מניח את הדעת.

נזכיר: לפני תשע שנים פוצל שבט עמית, שמנה אז למעלה מ- 1,200 חניכים, לשני שבטים - עמית וראם. כיום, עם ירידה משמעותית במספר החניכים וקשיים חברתיים שנוצרו מהפיצול, מתנהל בימים ניסיון לקדם איחוד מחדש של השבטים.

מתנועת הצופים נמסר: "תנועת הצופים מכבדת את כל מתנדביה באשר הם. ראש ההנהגה שאף הוא מתנדב ותיק ומוערך מאוד, פועל עפ"י סמכותו בהתאם לתקנון תנועת הצופים. בשל סיטואציה של חוסר אמון בין הצדדים הוחלט לסיים את התנדבותן. לכל מתנדב.ת קיימת הזכות לערער על ההחלטה אל מול מוסדות התנועה הרלוונטיים. תנועת הצופים מודה להן על תקופת התנדבותן בתנועה ומאחלים להן הצלחה בהמשך."

בתגובה משותפת לדברים אמרו הרט ושכטר: "על מה אנו אמורות לערער אם לא קיבלנו הסבר מסודר ומוכח? זהו תהליך מביש ולא מכבד שגרם לנזק בפני מאות החניכים."

ההדחה מותירה את שני השבטים במצב בעייתי: בשבט עמית נותרו שני הורים פעילים מתנדבים בלבד שסייעו להרט בתפקידה, ללא מנהיגות ברורה. בשבט ראם, המצב לא פשוט בלשון המעטה. עד היום לא נמצא מרכז לשבט ובסוף החודש צפויים החניכים להישאר ללא הנהגה וללא צוות (עינת פרג שעבדה בהתנדבות לצידה של הדר שכטר, הודיעה כי אף היא תפרוש בסוף החודש).

ובניתיים, מופצת ביישוב עצומה עליה חתומים, נכון לעכשיו, כ-140 חניכי השכב"ג והורים ששדורשים לבטל את רוע הגזירה.

 

 

תגובות