גאווה מקומית: מסיים קורס חובלים, סגן יונתן קנטרוביץ' משוהם
היום יתקיים טקס הסיום המרגש
פורסם בתאריך:
היום הגיע לסיומו קורס חובלים מחזור 144, שארך כשנתיים וארבעה חודשים.
טקס הסיום יתקיים היום בבסיס חיל הים בחיפה, במעמד שר הביטחון, בני גנץ, מפקד זרוע הים, האלוף דוד סער סלמה, מפקד בה"ד זרוע הים, אל"ם תמיר שמש, קציני סגל הפיקוד הבכיר של זרוע הים ובני המשפחות של הצוערים.
על רחבת המסדרים, לצד 35 צוערים וצוערות, יעמוד סגן יונתן קנטרוביץ' בן 22 משוהם.
בתיכון למד יונתן בבית הספר "עתיד למדעים" והרחיב במקצועות כימיה ופיזיקה. בזמנו הפנוי הוא אוהב לנגן על תופים ופסנתר ולשחק כדורסל, וכשהיה צעיר מאוד אף שיחק באופן מקצועי.
מכיתה ד' עד כיתה י"ב התנדב יונתן בתנועת הנוער "הצופים", ובמסגרתה לקח חלק במשלחת "קרוואן" לחו"ל.
כשסיים את לימודיו החליט יונתן להמשיך במסלול ההתנדבותי ועשה שנת שירות בבולטימור שבארצות הברית דרך הסוכנות היהודית. את מסלול החובלים הכיר יונתן רק ביום הסיירות, יום המיונים ליחידות קרביות שנעשה טרם הגיוס, והתאהב.
"התפקיד משלב לוחמה, פיקוד ועבודה עם מערכות מתקדמות וטכנולוגיות, בדיוק מה שחיפשתי. זכיתי לשרת בתפקיד שמשלב את כל מה שאני אוהב".
את תקופת הקורס הוא מסכם: "זו הייתה תקופה של רכבת הרים, הצלחות לצד כישלונות. אני מאושר שצלחתי אותה."
יונתן ישרת באח"י רומח במגמת שייט.
קורס חובלים הוא מבין הקורסים היוקרתיים בצה"ל, הנמשך על פני שנתיים וארבע חודשים. במסגרת הקורס עוברים המפקדים הבאים בזרוע הים, הכשרה מפרכת שבסופה עתידים לפקד על כלי שייט מתקדמים, ספינות טילים, כלי הביטחון השוטף והצוללות, ולעמוד בחזית הלחימה הימית.
הקורס מורכב משלוש מגמות, שייט, מכונה ואלקטרוניקה.
עם סיום הקורס מקבלים הבוגרים דרגות סגן, סיכת חובל, רישיון סקיפר ותואר אקדמי במדעי המדינה מטעם אוניברסיטת חיפה, אותו הם לומדים במהלך תקופת הקורס.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך


