אפקט הקורונה: זינוק חד של כ-30% בכמויות האשפה בשוהם
הבידוד החברתי נתן את אותותיו גם בהיקף הפסולת הביתית שייצרו תושבי שוהם בחודש האחרון
פורסם בתאריך:
איגוד ערים דן לתברואה המפעיל את פארק המיחזור חירייה מדווח כי נרשמה עלייה חדה בכמויות האשפה והגזם בשוהם מתחילת משבר הקורונה, כך שבחודש מרץ האחרון חל גידול בשיעור 30% בכמויות הפסולת שפונתה מהישוב בהשוואה לחודשים קודמים מתחילת שנת 2020.
משבר הקורונה וההנחיות לבידוד חברתי גרמו לתושבים רבים להישאר בבתים לתקופה ממושכת עובדה שתרמה לגידול בהיקף הפסולת הביתית ובכמויות הגזם. כמו כן, סערה קיצונית באחד מסופי השבוע במהלך חודש מרץ תרמה אף היא לעלייה בכמויות הגזם. באיגוד ערים דן לתברואה מסבירים כי נתונים דומים מוכרים גם מיישובי פרבר נוספים. העלייה בכמות הפסולת מאפיינת את כל המדינה במהלך משבר הקורונה, באיגוד מספרים כי במרץ נרשמה עליה של כשלושים אחוזים בכמות הפסולת הנקלטת באתר מכל הרשויות יחדיו.
נתוני שוהם לשנת 2020:
ינואר – 799 טון
פברואר – 696 טון
מרץ - 975 טון
הנתונים לשנת 2019:
ינואר – 793
פברואר – 705
מרץ – 795
ריבה ולדמן, מנהלת המרכז לחינוך סביבתי בפארק המחזור חירייה: "ההסתגרות של אזרחי ישראל בבתים לתקופה ממושכת עקב משבר הקורונה הביאה לעלייה משמעותית בכמויות הפסולת הביתית. בתקופות שגרתיות, הפסולת הביתית מתפזרת בין מקומות העבודה, מוסדות חינוך, ומקומות בילוי. אולם בתקופת הסגר, הפחים הירוקים הצמודים לאזורי מגורים התמלאו בקצב מהיר יותר, דבר אשר הצריך מהרשויות המקומיות להגביר את תדירות פינוי האשפה. את העלייה בכמויות הפסולת בערי גוש דן והמרכז ניתן היה לראות בפארק המחזור חירייה באופן מובהק. דווקא בימים אלו, אנו קוראים לציבור להקפיד על הפרדת פסולת במקור והשלכתה לפחי המחזור הייעודיים: כלובי הבקבוקים, הקרטוניות, מיכלי הנייר והזכוכית. כך גם נתרום לשמירת הסביבה וגם לשיפור מצב התברואה בחדרי האשפה ובישוב בכלל. זאת הזדמנות מצוינת ללמד את הילדים על חשיבות המיחזור וגם לצאת להתרענן בהליכה קצרה לפינת המיחזור השכונתית".
ראש המועצה המקומית שוהם, איתן פטיגרו: "אגף איכות הסביבה עושה מאמצים גדולים לשמור על הניקיון ביישוב בתקופה זו, למרות ההנחיות המגבילות והצמצום בכח האדם. אנו מבקשים מהתושבים לעשות מאמץ למחזר מה שניתן, ולהקפיד על ימי הפינוי. יישוב נקי הוא לא רק יפה יותר, הוא גם בריא יותר".
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך


