בדרך לאגרת השמירה
מועצת שוהם אישרה גבייה של אגרת שמירה מהתושבים. בתום שנה תיבדק האפקטיביות של חוק השמירה ביישוב
פורסם בתאריך:
מזה מספר חודשים שמועצת שוהם דנה בנושא גביית אגרת שמירה, כמקובל ברשויות מקומיות רבות בארץ, כדי להתמודד עם העדר כוחות משטרה ביישוב ולטובת שיפור אמצעי האבטחה ברשות.
לצורך כך בוצעה עבודת בדיקה מקצועית ותקציבית באמצעות חברת ייעוץ מקצועית, אשר ביצעה גם השוואה לתעריפים המקובלים ביישובים שונים ברחבי הארץ.
כלל חברי המליאה היו תמימי דעים כי יש לגבות את התעריף הנמוך האפשרי וזאת על מנת מצד אחד לאפשר למועצה להגביר את שירותי השמירה ומצד שני לא להעמיס נטל נוסף על תושבי ועסקי המועצה. לאחר העבודה המאומצת, התקבל תעריף בסך 2.02 ₪ למ"ר שטח בנוי לשנה אושר עקרונית על ידי מנהל מינהל הביטחון במשרד הפנים, חברת הבקרה מטעם משרד הפנים ועל ידי המליאה בישיבתה האחרונה של המועצה, אשר אישרה אותו פה אחד. בישיבת המליאה סוכם כי בתום שנת הפעלה של חוק השמירה תיבדק האפקטיביות שלו בטרם תתקבל החלטה על המשך התכנית.
התעריף המופחת אושר לאחר שהמועצה לקחה על עצמה את מימון הנכסים הקבועים של תכנית האבטחה – ניידות ומצלמות.
חוק העזר הועבר לאישור משרד הפנים ובמקביל יצאה המועצה למכרז לחברת אבטחה חדשה.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך

