קהילת קשת והמועצה בדרך לפיצוץ
בשעה זו, מקיימת קהילת קשת שוהם עצרת מחאה מול בניין המועצה. לקהילה טענות קשות על שהמועצה מערימה קשיים ומונעת התפתחות הגנים ובית הספר במסלול קשת שוהם
פורסם בתאריך:
קהילת קשת שוהם מורידה את הכפפות: מקיימת עצרת מחאה מול בניין המועצה הבוקר
בניגוד לצמצום במספר גני הילדים והכיתות בשוהם, קהילת קשת מתרחבת. לדברי נציגי קשת, בשנת הלימודים הבאה, יש ביקושים בקשת שוהם המספיקים לפתיחת שני גני ילדים, אולם, המועצה מחבלת בפתיחת הגנים, כפי שעשתה גם בהרחבת מסלול קשת בבית הספר אבן חן.
לאחרונה, קיימה קהילת קשת את האספה השנתית שלה, בה הוחלט להוריד את הכפפות ולצאת למאבק חריף נגד החלטות המועצה בשוהם, הפוגעות, לדברי נציגי ההורים, בהתפתחות הקהילה.
"מועצת שוהם משקיעה במוסדות חינוך שהולכים ומצטמצמים ביישוב משאבים כלכליים עצומים, מתוך הבנה של חשיבות החינוך האיכותי ביישוב שחרט על דגלו את הנושא לאורך השנים. והנה, מסלול קשת, שזוכה להצלחה היכן שאחרים נכשלים, שמתפתח וצומח היכן שאחרים מצטמצמים ומהווה אבן שואבת לתושבים חדשים המעוניינים להשתלב בקהילה המיוחדת – ובמקום לחזק ולטפח את הקהילה, המועצה מערימה קשיים ופוגעת בהתפתחותה", אומרים ההורים.
טענותיהם של ההורים מתמקדות בשני היבטים : האחד, פתיחת כיתות וגנים בהתאם לנפח הנרשמים והשני, אי התאמה לטענתם, בין עלויות המסלול המשולמות לתאגיד החינוך ובין התמורה בפועל.
המועצה בתגובה: "עפ"י החלטת המועצה מסלול קשת הוקם כמסלול משולב בביה"ס אבן חן בדרגת כיתה בשכבה. בהתאם לכך נבחר גם הגן שמזין את המסלול. הרישום לכלל גני הילדים בשוהם הסתיים ב-17.2.17. נכון לעכשיו יש 30 ילדים משוהם שרשומים לגן במסלול קשת של השנה הבאה. כל הבקשות שהוגשו לגן ולכיתה א' התקבלו מבחינת אגף החינוך. מועצת שוהם מחויבת לנהוג בשוויוניות גמורה כלפי כלל תלמידי שוהם, ללא העדפה של זרם חינוכי זה או אחר".
עוד על הטענות ועוד תגובות של המועצה - בגיליון אבן שוהם הקרוב
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך


