בית ספר שלם על כתפיים של ילדה אחת?
חלם זה כאן
פורסם בתאריך:
מעשה בילדה קטנה שהתגוררה בשוהם באיזור בית הספר ניצנים ולמדה בו בכיתות א’ ו-ב’. כשהיתה בכיתה ג’, עברה המשפחה להתגורר בקצה השני של היישוב, בסמוך לבית הספר רבין. ביקשה אמה של הילדה להעביר את ביתה לבית הספר הסמוך לביתם ולהפתעתה, נענתה בשלילה.
ההורים הגישו ערעור, עדיין משוכנעים שזו טעות והכל יסתדר, אך גם העירעור נדחה ואז החלה מסכת של דחיות מצד המועצה, “תמתינו, תחכו, עוד קצת תקבלו תשובה עוד שבוע...”. כך העבירה המועצה את הקיץ בדחיית ההורים והראשון לספטמבר הגיע ואיתו הבשורה: הערעור נדחה.
כך נאלצה ילדה קטנה בשוהם לצאת כל יום מביתה בשעה 07:20, לשבת בתחנה ולנסוע לבית הספר בקצה השני של היישוב, כשמטרים ספורים מביתה נמצא בית ספר יסודי ראוי וזמין.
השנה חלפה. ההורים פנו שוב למועצה – "העבירו את בתנו לבית הספר הסמוך לביתה". הפעם קצת יותר בקול, הפעם קצת יותר בכעס ואולי בשל כך קיבלו גם תשובה: “לא נוכל להעביר את בתכם לבית הספר רבין, מאחר וגורל שכבה שלמה מוטל על כתפיה”. לתדהמתם, הסבירו במועצה, כי אם ילדתם תעזוב את בית הספר, יתערער כל האיזון המספרי בשכבה ומשרד החינוך יסגור כיתה ויעמיס את שאר הכיתות ביותר תלמידים. אכן משא כבד לילדה כל כך קטנה.
בשנה שעברה פנתה אמה של הילדה לעזרת העיתון בבקשה לאפשר לילדתה הסעה לאחר בית הספר, לאחר שנמנעה ממנה הזכות לכך ביום בו היא לומדת עד 14:30. לאחר התערבות העיתון, נפתרה הבעיה והילדה “זכתה” להסעות. ומה השנה?
ממועצת שוהם נמסר בתגובה: “על פי כללי משרד החינוך ומדיניות המועצה, אין לאפשר גריעה של תלמיד משכבה, באם הדבר גורם לביטול תקן של כיתה. היענות לבקשת העברה שכזו משמעה ביטול תקן הכיתה השלישית בשכבה, וציפוף תלמידי השכבה ל-2 כיתות של 40 תלמידים בכיתה. זו תוצאה שלא המועצה ולא הורי ילדי השכבה יהיו מוכנים לקבל. ראש המועצה קבע פגישה עם הורי התלמידה, וכן יקיים בתחילת חודש ישיבה מיוחדת בנושא בקשות חריגות ביחד עם צוות אגף החינוך, על מנת לבחון את ההיערכות היישובית המערכתית בנושא, ביחד עם משרד החינוך, במטרה למצוא את המענה המיטבי לנושא
“אנחנו מבינים שיש רצון לדאוג לכלל אבל אנחנו לא יכולים להישאר בני ערובה”, אומרת האם, “לא הוגן להעמיס את כל המשא הזה על גבה של ילדה אחת. אם זה כל כך חשוב, המועצה יכולה להרשות לעצמה לפתוח כיתה לא תקנית, הדבר הזה נעשה לא פעם בבתי ספר בשוהם”.
צילום:ארכיון קריית אונו. מתוך אתר פיקיוויקי
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך

