מדוע מועצת שוהם אינה אוכפת את תקנות האופניים החשמליים
בכל הארץ החלו הרשויות באכיפת הפיקוח על רוכבי האופניים החשמליים. מועצת שוהם אינה ממהרת להגדיר למשטרה את היעד הרשותי הזה. מדוע?
פורסם בתאריך:
כפי שדיוונו בעיתון “אבן שוהם”, ב-1 במאי נכנסו לתוקף התקנות הנוגעות לאכיפת האופניים החשמליים בישראל. על פי התקנות החדשות, יחול איסור על נסיעת אופניים על מדרכות המיועדות להולכי רגל ועל המפר את הוראות החוק יוטל קנס בגובה עד 250 שקלים. כל הפרת תנועה כמו נסיעה באדום או רכיבה מתחת לגיל המותר, שימוש בנייד בשעת הניעה והפרעה להולכי רגל במעבר חצייה, תגרור קנסות. לידיעת ההורים: על פי התקנות החדשות, רכיבה באופניים חשמליים מתחת לגיל 16, אסורה.
בשנים האחרונות, עם ריבוי כלי התחבורה בישראל, חלה עליה משמעותית בנפגעי תאונות הדרכים ועשרות בני אדם מאושפזים מדי שנה כתוצאה מתאונות דרכים שאופניים החשמליים מעורבים בהן. בסמכות השוטרים להטיל גם עונשים כגון הוצאת אוויר מהגלגלים והחרמת סוללה.
גם בשוהם אנו עדים לריבוי האופניים החשמליים, נהוגים בידי ילדים צעירים, במהירות האסורה, במדרכות הצרות, בקרבת ילדים קטנים והולכי רגל.
הסדרת האכיפה על ידי פקחי העירייה נמצאת בתהליך עבודה מול המשרד לביטחון פנים, אולם המועצה יכולה לפעול לאכיפה במסגרת השיטור הקהילתי בשוהם. אבל במועצת שוהם לא ממהרים. לאחר מספר שאילתות בנושא, כאשר בהתחלה נמסר כי “טרם התקבל נוסח התקנות”, מסרה המועצה כי, “פקחי המועצה נדרשים לעבור קורס הסמכה שיאפשר להם לאכוף את התקנות החדשות. המועצה נערכת לעריכת קורס שכזה בהקדם האפשרי, על מנת שפקחיה יוכלו לאכוף את התקנות, לבטחון הולכי הרגל ורוכבי האופניים גם יחד”.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות
אימה בגינת השעשועים: כלבה הותקפה קשות לעיני משפחות ונאלצה לעבור המתת חסד
ועדת קשרי חוץ או ועדת קישוט?
דו"ח הבנזן בשוהם: המשרד להגנת הסביבה ומועצת שוהם מדווחים על שיפור, אך הנתונים חושפים תמונה מורכבת
מרכז "קטנטנים" לגיל הרך בשוהם נבחר בין 15 פרויקטים חינוכיים מובילים בעולם בעיצוב סביבות חינוך

