מגמת כימיה שכבת יב’ לאוניברסיטה
בשנים האחרונות מקיימת אוניברסיטת בר אילן ימי עיון המיועדים לתלמידי תיכון, תלמידי מגמת כימיה ערכו סיור ב”מכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים” באוניברסיטה
פורסם בתאריך:
מגמת כימיה שכבת יב’ לאוניברסיטה
בשנים האחרונות מקיימת אוניברסיטת בר אילן ימי עיון המיועדים לתלמידי תיכון. הסיור מתקיים ב”מכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים” באוניברסיטה. כבשנים קודמות, גם השנה, יצאו כשבעים תלמידי מגמת הכימיה משכבת יב’ בליווי המורות המלמדות, לסיור לימודי באוניברסיטה. מטרות הסיור הן חשיפת התלמידים ללימודים אקדמאיים מדעיים בכלל ולימודי כימיה בפרט, הכרות עם תחומי מחקר עכשוויים ועם חוקרים ותיקים וצעירים, הצגת מכשור מתקדם במעבדות המחלקה בליווי הסברים ודוגמאות, ניסויים אינטראקטיביים במעבדות וכמובן – הפן המחייך של הכימיה – פעלולי כימיה. הסיורים התקיימו בשני מחזורים ובקבוצות קטנות על מנת לאפשר לתלמידים לחוות ולהתרשם מקרוב ואף להתנסות במעבדות המחקר של המחלקה לכימיה בבר אילן. התלמידים שמעו הרצאות קצרות מפי טובי החוקרים: פרופ’ אמנון אלבק על התהליך הארוך והיקר של פיתוח תרופות, ד”ר עדי סלומון הביאה טעימות של “כימיה בעידן המודרני”, פרופ’ אריה גרוזמן – סיפר על מחקרו בתחום פיתוח תרופות למחלת ה ALS – מחלה ניוונית הפוגעת בתאי עצב וד”ר חגי שפייזמן הסביר כיצד “כוח של אור” יכול להשפיע על גידול חומרים וכו'.
לאחר כיבוד קל, חולקו התלמידים לקבוצות ויצאו להכרות עם מכשור מתקדם כגון מיקרוסקופ אלקטרונים חודר (TEM) וקיבלו הסברים על שיטות אנליטיות מגוונות. בהמשך היום הצטרפו קבוצות תלמידים לדוקטורנטים במעבדות והשתתפו בביצוע ניסוי ולבסוף קינחו בפעלולי כימיה.
התלמידים שיתפו פעולה ונהנו מיום כימיה גדוש וחוויתי.

