הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום שבת, 25 באפריל 2026, ח' אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

חינוך בשוהם

חינוך בשוהם,בתי ספר בשוהם,גנים בשוהם,מחלקת החינוך בשוהם,נוער בשוהם,חינוך מיוחד בשוהם,חופש גדול בשוהם,חוגים בשוהם,חוגים והעשרה בשוהם, ספורטילנד,מרכז לאומניות הבמה, איריס לנדה, דולי זורנצר, מועדון כדורסל, וירטואוז מוסיקה,בשוהם, אומנות בשוהם, לימודים והעשרה,

שכבה ח’ בחט”ב יהלום יוצאים לגיחה

זו השנה הראשונה שבחט”ב יהלום לומדים של”ח

פורסם בתאריך:


שכבה ח’ בחט”ב יהלום יוצאים לגיחה

זו השנה הראשונה שבחט”ב יהלום לומדים של”ח - שדה לאום חברה. במסגרת לימודי השל”ח יוצאים תלמידי כיתות ח לחמישה ימי שדה, בניהם גיחה ליומיים באתר הגיחות בלטרון. המורים לשל”ח - רינת מדיאל ומוטי עקיבא מלווים לראשונה את התלמידים בפעילות.

“בסוף זה בא, אחרי הכל, יוצאים לגיחה שהיא חלום, שהיא יצירת היסטוריה בחטיבת יהלום, וזה לא רק טיול לאיזו ארץ רחוקה, אלא מסע אל תוך הנשמה העמוקה שבה תוכלו לזהות את עצמכם בין כולם, לעבור את מבחן העצמאות בהצלחה להכיר אנשים שממש שונים מכם, בקיצור - חוויה ייחודית ונהדרת”. כבר חודשיים שכל בית ספר רוחש וגועש סביב “הגיחה”, שלטים נתלו שבישרו על בואה של זאת, תלמידים הסתובבו במסדרונות עם חבלים ומקלות, ומכל עבר נשמע רחש והמולה. לאחר הכנות בימי השדה ובכיתות יצאו תלמידי השכבה לסבב ראשון מבין שניים. הגיחה, מחנה רב תועלת בו לכל תלמיד תפקיד, מאפשרת לתלמידים לבוא לידי ביטוי במיומנויות השטח השונות: מהקמת אוהלי סיירים ועד בישול בשטח. הכיתות התחלקו לצוותי עבודה אשר תכננו והגישו מבעוד מועד את תכנית המחנה, הקישוט, רשימות הקניות ועוד. את הגיחה ניהלו המש”צים, קבוצת המנהיגות של של”ח מתוך תלמידי השכבה וכפי שאמר ספיר בנק מכיתה ח’2 בטקס הפתיחה: “לגיחה הזו יצאתי כמנהל יחד עם יתר חברי לקבוצת המש”צים. אני כאן לעזור ולסייע, אבל גם להזכיר שכדי שהגיחה הזו תעבוד, כל אחד מאתנו צריך לעבוד ולבצע את התפקיד המוטל עלינו בצורה הטובה ביותר מתוך אחריות אישית. ב - 24 שעות הקרובות אני מזמין אתכם להניח את ה”למה אני” בצד, לוותר על ה”זה לא התפקיד שלי” ולשחרר את ה”לא בא לי”. ב- 24 שעות הקרובות כולנו יחד נהנים ופועלים כתף לצד כתף למען המטרה המשותפת - הצלחת הגיחה שלנו”.

ערכים של חברות, אחריות, נחישות ודבקות במטרה הם רק חלק מהערכים שבאים לידי ביטוי בגיחה ומאפשרים את חיזוק הגיבוש הקבוצתי עם תחושת המסוגלות העצמית.

החוויה של הגיחה השאירה רושם עז אצל התלמידים כפי שניתן היה לשמוע מהם במעגלי הסיכום, חלק קטן מהדברים: “זו הייתה הפתעה, לא חשבתי שנצליח ובכל זאת כולם עזרו לכולם והמחנה יצא מוצלח ביותר... היתה תחושה של יחד, הכיתה התגבשה ממש”, “למדתי על עצמי שאני יכולה להנהיג ולסחוף אחרי”, “הבנתי שכולם משפיעים על כולם”.

משהו חדש התחיל עכשיו. הסבב השני של הגיחה עוד לפניהם מיד לאחר הפסח.

 

תגובות