ידידים ונהנים בחינוך - חנוכה תשע"ט 2018
עמותת "ידיד לחינוך" בשוהם, מציינת שנה תשיעית לקיומה
פורסם בתאריך:
בבוקר שִמשי, נר רביעי של חנוכה, נאספו מתנדבי "ידיד לחינוך" למפגש חברתי חגיגי בגן החבל. עמותת "ידיד לחינוך" בשוהם, מציינת שנה תשיעית לקיומה. בתחילת דרכה מנתה העמותה 2 מתנדבים וכיום, היא מונה 43 מתנדבים בני הגיל השלישי ועוד ידם נטויה לגייס חברים חדשים. הגידול בכמות המתנדבים הוא משמעותי ואיכותי ונהנים ממנו בבתי הספר היסודיים, בחטיבה וגם בתיכון. עזרת המתנדבים לתלמידים באה לידי ביטוי מבחינה רגשית וגם מבחינת קידום בלימודים, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
במפגש הנוכחי צויינו 3 מקרים המשקפים את הצלחתם ופועלם של מתנדבי "ידיד לחינוך":
אחד המתנדבים החדשים עזר לקדם תלמיד שבשל מצבו הבריאותי לא הצליח להגיע לביה"ס וללמוד. בעזרתו ותמיכתו של המתנדב, במהלך השנה, התקדם התלמיד והצליח להשיג את הרמה הנדרשת של כיתתו ואף לחזור לספסל הלימודים. מקרה פרטי זה מהווה הצלחה כבירה לתלמיד ולמתנדב כאחד.
מתנדב נוסף שהצטרף בשנה שעברה, מהנדס אוירונאוטיקה לשעבר, ביקש להתנדב בתיכון, וביחד עם המורה המקצועי, הוא מקדם קבוצה של תלמידים. המתנדב מעיד על עצמו: "אני לא מורה, והתלמידים מעריכים את העזרה שניתנת להם, מכבדים אותי, לומדים ברצינות והתוצאות ניכרות בציונים. מעבר למה שהתלמידים מרוויחים, גם אני מרוויח. אני רואה את ההתקדמות שלהם והלב שלי מתרחב משמחה. אני ממליץ בחום לאנשים שיכולים לתת ולתרום מזמנם, להגיע למסגרת של "ידיד לחינוך".
מתנדבת ותיקה של העמותה, האחראית על הקמת "הקשר הרב דורי" כבר כמה שנים בשוהם, סיפרה שהחליטה, בנוסף להתנדבותה השבועית הרגילה עם תלמידי ביה"ס, לאמץ נכדה. התנדבותה זו הינה בבחינת: "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".
גיל ליבנה, ראש המועצה לשעבר, שליווה את צמיחתם ותרומתם של המתנדבים לאורך שנות כהונתו, השתתף באירוע וציין את פעילותם המופלאה והברוכה לקידום תלמידי שוהם. כמו שמציין משפט אפריקאי עתיק: "נדרש כפר שלם כדי לגדל ילד אחד", כך בשוהם, הגופים השונים מתאחדים ונרתמים למען החינוך. התנדבות גמלאי "ידיד לחינוך" במוסדות החינוך חשובה ומשמעותית ביותר בשל הקשר שנוצר בינם לבין הילדים- ניצני דור העתיד של שוהם והמדינה.
חברי עמותת "ידיד לחינוך", משובצים בבתי הספר לפי תחומי התעניינותם וכישוריהם ובתיאום הנהלת בית הספר. פעילותם מוכרת על ידי משרד החינוך. הגמלאים עוברים תהליכי קליטה מסודרים, מקבלים הדרכה מקצועית, ומתנדבים 4 שעות שבועיות. בנוסף, הם נהנים לאורך השנה מפעילויות העשרה מקצועיות, חברתיות וחווייתיות כמו טיולים, מפגשי תרבות שונים, קורסים והרצאות.
המתנדבים מעידים על עצמם שערכה של התנדבותם הוא כפול: הילדים מחכים למפגש הקבוע בציפייה והמתנדבים נהנים להגיע ולהעניק. מחקרים מוכיחים את חשיבות ההתנדבות במפגשים בין צעירים לבין בני הדור השלישי. המפגשים האלה תורמים לא רק למערכת החינוך ולילדים, אלא גם לבריאות הגימלאי, המוצא את עצמו נדרש וחיוני.
גימלאים, נשמח אם תצטרפו אלינו ותתרמו מניסיונכם וזמנכם לילדים בבתי הספר.
לפרטים נוספים אפשר לפנות לרכזת העמותה בשוהם: זיוה שביטלובסקי 054-6850592

