הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום ראשון, 26 באפריל 2026, ט' אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

חינוך בשוהם

חינוך בשוהם,בתי ספר בשוהם,גנים בשוהם,מחלקת החינוך בשוהם,נוער בשוהם,חינוך מיוחד בשוהם,חופש גדול בשוהם,חוגים בשוהם,חוגים והעשרה בשוהם, ספורטילנד,מרכז לאומניות הבמה, איריס לנדה, דולי זורנצר, מועדון כדורסל, וירטואוז מוסיקה,בשוהם, אומנות בשוהם, לימודים והעשרה,

זכרון בסלון

השנה, במסגרת פרויקט "זיכרון בסלון" הקהילה בשוהם פתחה את הבית ואת הלב וכך 150 בני נוער ציינו את יום השואה בדרך קצת שונה. שמונה אנשי עדות משוהם ספרו את סיפורם באווירה אינטימית לקבוצות מצומצמות של בני נוער. חלקם אירחו את בני הנוער בבתיהם, חלקם התארחו אצל משפחות שפתחו את ביתם וחלקם הגיעו ליחידת הנוער.

פורסם בתאריך:


במהלך המפגש נחשפנו לעברם המרגש והמרתק של בני הקהילה שלנו, דינה פרומוביץ' הגיעה ליחידת הנוער כדי לספר לחניכי בני עקיבא על בריחתה מהמחנות וסיפור הישרדותה במהלך המלחמה ועלייתה ארצה. טניה דרלוק התארחה בבית החניכה לינוי אונטר מתנועת בני עקיבא שם גוללה בפני חניכי הסניף את סיפור משפחתה, הירצחם ע"י הנאצים והמחבוא ששהתה בו להימצאותה  ע"י מקומי-גוי ששמר עליה עד לתום המלחמה. זיוה שביטלובסקי נפגשה עם חניכי שבט הצופים "עמית" בביתו של נכדה בר שביט חניך השבט, זיוה הציגה את סיפור משפחתה יוצא הדופן מהילדות ברומניה דרך מחנות העבודה באוקרינה ועד לעלייתם יחד ארצה כמשפחה. ליאורה פוזננסקי ארחה בביתה חניכים אחרים בשבט וחשפה אותם לעברה כילדה בשם לורה על החיים בחדר הקטן, אובדן בני המשפחה על ידי הגרמנים, חייה ותלאותיה עד לעלייה ארצה שנות בגרותה ונישואיה. צילה וסרמן התארחה בביתה של יעל חניכת שבט הצופים "עמית" שם ריתקה את המשתתפים בסיפור בריחתם של הוריה מפולין  לרוסיה והפיכתם לפרטיזנים, המעבר לאוזבקיסטן והשנים שלאחר המלחמה. אסתר גריצר, באה ליחידת הנוער ושיתפה את חניכי שבט "רעות" הצופים הדתיים  בחייה בעיר ליון טרום המלחמה והמעבר מהחיים הנורמטיביים לחיים לאחר פלישת הגרמנים וגורל משפחתה והפיכתה למורה לריקודים סלוניים.  טוני שבתאי נפגשה עם חניכי השכבה הבוגרת של המד"צים וספרה אודות ילדותה המאושרת  ברומניה עד לתחילת פעולות הפשיסטים, הפרידה מאביה הבריחה לבוטשן נישואיה ועלייתה לארץ. שמחה יוסף-רפאל ארחה בביתה  את חניכי שבט "עמית" בוגרי מסע פולין, להם ספרה אודות הוריה יוצאי קהילת סלוניקי על עברם המשפחתי טרום המלחמה, מחנות ההשמדה והעבודה בהם שהו ואיך זה לגדול בבית בו השואה המוזיקה נוכחות בכל יום ורגע. 

 

בפגישות אלו היה המקום לשאול שאלות לשתף בחוויות שונות מפולין, בסיפורים משפחתיים ובכלל. דברנו, שרנו, צחקנו ובכינו ובעיקר הבנו את חשיבות הזיכרון עבורנו ועבור הדורות הבאים.   

 

 

תגובות