יום שני, 18 בינואר 2021, ה' שבט ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 050-5552559
כל המבזקים >>
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים
17/01 16:12, קורונה בשוהם: 104 מאומתים פעילים, 426 מבודדים

חינוך חוגים והעשרה בשוהם

חינוך בשוהם,בתי ספר בשוהם,גנים בשוהם,מחלקת החינוך בשוהם,נוער בשוהם,חינוך מיוחד בשוהם,חופש גדול בשוהם,חוגים בשוהם,חוגים והעשרה בשוהם, ספורטילנד,מרכז לאומניות הבמה, איריס לנדה, דולי זורנצר, מועדון כדורסל, וירטואוז מוסיקה,בשוהם, אומנות בשוהם, לימודים והעשרה,

לימודי הנדסת מזון – כל מה שחשוב לדעת

הנדסת המזון נחשבת אחד המסלולים הרב-תחומיים המובילים בעולם ההנדסה של ימנו ומשלבת עקרונות הנדסיים עם תחומים אחרים כמו מיקרוביולוגיה, מדעי הפיזיקה, מדעי הכימיה ועוד.

פורסם בתאריך:


למעשה מהנדסי המזון הם אלה שאחראים להבטיח לכולנו הליכים יעילים ובטוחים בשרשרת המתחילה בעיבוד המזון, נמשכת באריזת המזון ומסתיימת באספקתו לכל מדפי החנויות בעולם. מיותר לציין עד כמה עבודה זו חיונית לכלל האנושות. אז אם אתם אוהבים אוכל והנדסה – למה לא לשקול לפתח קריירה של לימודים ועבודה בתחום? רגע לפני, הנה כל מה שכדאי לדעת בנושא.

תואר אקדמי בהנדסת מזון משלב הכשרה בטכנולוגיה והנדסה עם מדעי המזון. המטרה של מסלול לימודי זה היא לייצר בוגרים בעלי כישורים טכניים ויכולת חדשנות בתעשיית המזון. עם סיום הלימודים יוכלו הבוגרים לתכנן ולנהל הליכים בתחום עיבוד המזון, בקרת איכות ובטיחות המזון.

הלימודים במסלול זה נפרשים על פני נושאים בתחומים שונים, כגון:

  1. היסודות הפיזיים, הכימיים והביולוגיים של ההנדסה, עם דגש מיוחד על נושא איכות המזון ובטיחותו. יסודות אלה כוללים קורסי ליבה כמו מתמטיקה, פיזיקה ומחשבים, הנדרשים להשכלה ההנדסית של מהנדס המזון, וכן קורסים בכימיה ובביולוגיה, המספקים בסיס חשוב לנושאי הלימוד החיוניים במקצועו של מהנדס המזון, כך למשל ביוטכנולוגיה, מיקרוביולוגיה אימונולוגיה והנדסה גנטית.
  2. היכרות עם תעשיות מזון כמו: ייננות, טכנולוגיית האפייה ובחישת מזון.
  3. נושאים כלכליים וניהוליים ואנליטיים הנוגעים לתכנון מפעלים, תהליכי בקרה, אריזה, כלכלה שיווק וניהול.

המטרה העיקרית של תכנית הלימודים היא להכשיר מומחים המסוגלים לספק את מלוא השירותים הנדרשות לביצוע משימות התפעול היומיומיות החל מעבודה הנדסית, ביולוגית וכימית וכלה בתפקידי ניהול – המבוססים על ידע תיאורטי מקיף ועל היכרות עם כלים מעשיים שנרכשו במהלך הלימודים. הלימודים כוללים כמובן גם תרגולים מעשיים, סיורים במפעלים והרצאות של מומחים.

מיהו קהל היעד המתאים ללימודי התחום? מסלול לימודי זה מכוון להכשיר אנשי מקצוע המסוגלים להפעיל, לפקח ולפתח טכנולוגיות לעיבוד מזון והוא מתאים לאנשים המתעניינים בנושא הנדסת מזון, ורוצים להשתלב במגוון תחומי מחקר הקשורים גם להנדסת ביוטכנולוגיה ולגידולי מזון.

מהן ההתמחויות האפשריות במסגרת התואר? לימודי הנדסת מזון מאפשרים בחירה בין שתי התמחויות:

  1. מדעי המזון וביוכימיה – התמחות המספקת ידע וכלים הקשורים ליישומי מדע הביוכימיה בתעשיית המזון.
  2. ביוטכנולוגיה ומדעי המזון – התמחות המספקת ידע וכלים המשלבים בין שלושת התחומים: ביוכימיה, ביולוגיה ומיקרוביולוגיה.

מהם תנאי הקבלה? תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מזון דורשים ציון בגרות גבוה ולפחות 4 יחידות לימוד במתמטיקה, ציון פסיכומטרי ובחינת מיון. משך הלימודים: בין 5-4 שנים עד לקבלת התואר.

מהם מסלולי הקריירה האפשריים לבוגרים? בוגרים עשויים להמשיך ללימודים מתקדמים בהנדסת מזון או למצוא משרות יוקרתיות בתעשיית המזון הנוגעות למתן אישורי הסמכה לחומרי גלם ומוצרים, בדיקה וניתוח מזונות (אנליזה), אבטחת איכות ועוד.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: