הורדת אפליקציית אבן שוהם נט

יום רביעי, 29 באפריל 2026, י"ב אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 050-5552559

כתבות מגזין בשוהם

כתבות על דמויות ותושבים בשוהם וחבל מודיען

דאבל - התאומים נדב במעברים

לוחמי המעברים של המשטרה הצבאית, שומרים על גבולותיה של המדינה מבפנים.

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גאילי שיף

לוחמי המעברים של המשטרה הצבאית, שומרים על גבולותיה של המדינה מבפנים. לא די לה למדינה, השוכנת כאי בין מדינות עוינות, וגם בתוכה יש גבולות, כאלו המפרידים בין עמים ובין אזורים, בין אמונות ובין אינטרסים שונים. האויב נמצא בתוכנו, האויב נמצא גם בתוך אוכלוסייה אזרחית תמימה, חלקה קורבן של המצב.
עם הדילמות המוסריות המורכבות הללו, צריכים גם לוחמי המעברים להתמודד. העבודה מול אוכלוסייה אזרחית, הרצון לשמור על כבודם של אנשים ולכבדם, מול הידיעה שאחד מהם עלול להיות המפגע או המזיק, שיעלה לנו בדמים כאשר לוחמי המעברים, הם המחסום היחידי בינו לביננו, אינה קלה כלל ועיקר.
מערך המעברים כולל בתוכו את הלוחמים המוצבים במעברים שבקו התפר באזור יהודה ושומרון, הבקעה ועוטף ירושלים. תפקידם של הלוחמים הוא הבטחת שלומם של אזרחי מדינת ישראל, על ידי מניעת כניסת גורמי טרור ומסתננים, תפיסת אמצעי לחימה וסיכול פיגועים.
גיא ובר נדב הם תאומים זהים, אי אפשר להתבלבל בכך. מי שאינו מכיר, לא ידע להבחין ביניהם, אבל מי שמכיר, מהר מאוד כבר יודע לזהות מי הוא מי, כך הם אומרים.
הם בני 18, תושבי שוהם ובוגרי התיכון שלנו. כשהתגייסו, אפשר היה לחשוב שבפעם הראשונה ירצו להפריד כוחות. אחרי כל השנים בהן חלקו חברים וחוויות משותפות, אולי השניים, כמו תאומים רבים, רוצים להתפצל?
גיא רצה להיות קרבי, אבל הפרופיל שלו לא אפשר לו. בר, רצה ללכת ליחידת מודיעין, כי למד ערבית בתיכון. כאשר הגיעו ליום הגיוס, הם כבר ידעו שאת החלומות שלהם לא יוכלו להגשים ויצטרכו למצא להם חלום חדש.
בר הלך לקצין המיון, שמע ממנו את כל האפשרויות הקיימות ובחר להיות לוחם מעברים. גיא מילא את המנילה בגיוס וקיבל שיבוץ, לוחם מעברים. כך השניים מצאו עצמם יחד בקורס.
לאחר שכבר שובצו לאותו תפקיד, החליטו השניים כי אם כבר, אז כבר, וביקשו להיקלט באותה המחלקה. “אנחנו רגילים להיות יחד ואנחנו מסתדרים היטב”, אומר בר, “יש לנו הרבה חברים משותפים, אנחנו מבלים ביחד אבל גם בנפרד ולכל אחד מאיתנו יש גם חברים נפרדים”.

האם העובדה שאתם כל כך דומים לא הפריעה למפקדים ולחיילים?
גיא: “אנחנו באמת מאוד דומים וגם מסתובבים הרבה ביחד, אז המפקדים רשמו על הכובעים שלנו את השמות, כדי שיוכלו להבדיל בינינו. אבל האמת היא שהחברים לומדים להבדיל בינינו ולמפקדים אנחנו לא עושים בעיות, כך שלא נתקלנו בקושי בעניין זה מולם”.

מה החלק שהופך את השירות במעברים לשירות ערכי וחשוב בעיניכם?
בר: “לעומת כל היחידות הלוחמות שיוצאות למבצעים פעם ב- או מתאמנים לקראת אירועים מיוחדים, אנחנו בשוטף כל הזמן בעירנות. במחסומים כל רגע טומן בחובו פוטנציאל לאירוע קשה וזה מחייב לעבודה מאוד יסודית”.
במהלך החודש יסיימו את הקורס ויבחרו את הגדודים בהם ישרתו בהמשך שירותם הצבאי. כל חייל בוחר שלושה חברים בעדיפות עליונה. גיא ובר החליטו לבחור אחד בשני בעדיפות ראשונה ומאמינים שהבקשה שלהם תתקבל.
שתי האופציות העיקריות עבורם הן, גדוד ארז – שאחראי על עוטף ירושלים וגדוד עוז – באיו”ש. בשני המקומות הללו, יפעלו למניעת אירועי פח”ע בשטחי המדינה והם מלאים באמונה לגבי חשיבות העבודה וההגנה שהם מספקים לאזרחי המדינה. “רק לפני שבועיים, לוחם בגדוד ארז סיכל פיגוע במחסום קלנדיה והציל לוחם אחר”, מספר בר. “התפקיד חשוב מאוד וגם מורכב”, מוסיף גיא, “אנחנו מקפידים לשמור על הכבוד של האנשים שעוברים במחסום, מבחינת כבדהו וחשדהו.
המטרה היא לשמור על מרקם חיים תקין ככל האפשר עבור כולם, יחד עם החובה לשמור על המדינה מפני מפגעים”.

תגובות