יום רביעי, 22 בינואר 2025, כ"ב טבת ה' תשפ"ה
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם

שקשוקה- איך מכינים אותה ולמה היא כל כך פופולארית?

מי מאיתנו לא אוהב לאכול שקשוקה? בין אם מדובר על שקשוקה חריפה או לא חריפה, שקשוקה שמכינים עבור ילדים מרסק עגבניות פשוט או שקשוקה שעשויה מעגבניות אמיתיות או כל סוג אחר של שקשוקה, הרי שמדובר על מאכל פופולארי ואהוב

פורסם בתאריך:


תוכן שיווקי

את השקשוקה אפשר לאכול כארוחת בוקר טעימה ומזינה, כארוחת צהרים או כארוחת ערב. ניתן למצוא אותה במגוון גרסאות שונות במסעדות ובבתי קפה וכמובן שניתן להכין אותה בבית. גם אם המקרר שלכם ריק, תמיד תהיה לכם אפשרות להכין שקשוקה שכן, מדובר על מאכל שניתן להרכיב בזמן הכנה קצר על ידי מרכיבים בסיסיים ביותר שיש בכל בית. אם עדיין לא טעמתם שקשוקה טובה או אם עדיין לא אכלתם שקשוקה כלל, זה הזמן שלכם לנסות.
שקשוקה- במה מדובר?
שקשוקה היא למעשה תבשיל של ביצים ברוטב עגבניות טריות. פירוש המילה שקשוקה היא ערבוב בשפה הטריפוליטאית ויש וויכוח האם מקור המנה הוא בטוניסיה או שמא באלג'יריה. בישראל המנה המדוברת הפכה להיות פופולארית ביותר לפני כשלושים שנה, כאשר בינו גבסו שלמשפחה שלו הייתה מסעדה טריפוליטאית ביפו פתח מסעדה שמתמקדת רק בתבשיל הביצים המדובר. מאז ועד היום ניתן למצוא את השקשוקה במגוון גרסאות שונות. לעיתים במקום
רוטב לשקשוקה המסורתי המתבסס על עגבניות, בוחרים ברטבים אחרים כגון: רוטב חלבי העשוי משמנת, רוטב המשלב בו תרד ועוד, אך תמיד הביצים ישולבו בתבשיל המדובר והוא יהיה מורכב מהן ומהרוטב, כאשר בכדי לאכול את המנה, יש צורך לטבול לחם ברוטב.
כמעט בכל בית קפה או מסעדה תמצאו כיום בתפריט שקשוקה או אפילו כמה סוגי שקשוקה, ישנן כאלה המשלבות גבינות שונות, ישנן כאלה המשלבות ירקות, ישנן כאלה חריפות אשר רלוונטיות לאוהבי חריף שמעוניינים לאתגר את עצמם, ישנן כאלה אשר מתאימות לילדים והן משלבות בהן גם רסק עגבניות, ישנן שקשוקות בלקניות ועוד. כל אדם יכול לבחור לעצמו את השקשוקה שהוא הכי מתחבר אליה, אך חשוב לזכור כי כיום ניתן למצוא גם שקשוקות איכותיות יותר במסעדות המתמחות בהכנת שקשוקות או שפשוט אפשר למצוא מתכון איכותי ואותנטי לשקשוקה ולנסות להכין אותו בבית.
טיפים לפני שמתחילים להכין שקשוקה
אם החלטתם להכין שקשוקה, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להכין אותה בצורה הטובה ביותר, על מנת להנות מטעם מושלם:
ראשית כל, יש להכין את רוטב העגבניות לשקשוקה ורק לאחר מכן להוסיף את הביצים. בהחלט לא כדאי לשלב את הביצים ברוטב עוד טרם הוא התבשל שכן, זמן ההכנה הדרוש עבור הביצים קצר באופן יחסי ולא פעם, הביצים יתבשלו עוד טרם הרוטב יהיה מוכן. על כן, השלב הראשון הוא לבשל את הרוטב כמו שצריך ולאחר מכן להוסיף את הביצים.
טיפ נוסף הוא לפתוח את הביצים לתוך קערה ולא בצורה ישירה למחבת שכן, המטרה היא לקבל חלמונים מושלמים. לאחר שפותחים את הביצים אחת אחת לתוך קערה ניתן להעביר אותם בצורה זהירה לתוך הרוטב. ניתן לבחור לשלב רק את החלמונים של הביצה וזאת בכדי שהלבן של החלבון לא ישתלט על הרוטב או לשלב רק חלק מהחלבון ועל כן, יש חשיבות לפתיחת הביצים בקערה בשלב הראשון.
חשוב שתדעו שביצים פושרות מתבשלות בצורה טובה יותר ועל כן, כדאי להוציא את הביצים לשקשוקה מהמקרר פרק זמן כלשהו בכדי שהן לא יהיו קרות. כמובן שלא כדאי להוציא את הביצים פרק זמן משמעותי מראש אלא להקפיד להוציא אותן כחצי שעה לפני הזמן.
על אף שהגרסה המסורתית של השקשוקה היא במחבת או בסיר, הרי שניתן להכין אותה גם בתנור. כל שעליכם לעשות זה לשמן תבנית, להוסיף את רוטב העגבניות שבושל מראש, לפתוח מעליו את הביצים ולהכניס הכל לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות. יש לאפות את התערובת כ10 דקות ולהנות משקשוקה טעימה ואיכותית.
מתכון לשקשוקה
אם אתם מעוניינים להכין שקשוקה טעימה, איכותית ואותנטית, הנה מתכון טוב עבורם:
המצרכים הנדרשים עבור השקשוקה הם:
5 עגבניות טריות שיש לחתוך לריבועים לא דקים מדי
בצל אחד
3 שיני שום
פלפל חריף או יותר בהתאם למידת האהבה שלכם לחריף
פטרוזיליה
כוסברה
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור בהתאם לטעם
כף פפריקה חריפה או מתוקה, בהתאם לסוג השקשוקה שאתם אוהבים
ביצים בכמות הרצויה לכם
אפשר להוסיף כמובן כל תבלין אחר שאתם אוהבים
כיצד מכינים?
בשלב הראשון מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל חתוך לקוביות, לאחר שהבצל הופך להיות שקוף, מוסיפים את קוביות העגבניות, את שיני השום ואת התבלינים ומכסים את המחבת. בשלב זה גם מכניסים את הפלפל החריף חתוך לקוביות במידה ואתם רוצים
שקשוקה חריפה
נותנים לתערובת כולה להתבשל ומוסיפים את רסק העגבניות כאשר העגבניות מתחילות להתרכך. אם התערובת לא הפרישה מספיק נוזלים, ניתן להוסיף רבע כוס מים.
לאחר שהתערובת מתבשלת, מכניסים את הביצים ומכסים עד שהביצים מוכנות. מוסיפים מלמעלה פטרוזיליה או כוסברה לקישוט ומגישים.

תגובות

1
מחפש/ת עבודה נוחה מהבית?
יובל | 09:52   24.10.23