יום שני, 26 באוקטובר 2020, ח' חשון ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

ריזוטו טרפש

פטריות הטרפש משווקות לרוב בקופסאות שימורים במשקל נקי 800 גרם. סדר גודל 80-90 שקל לקופסא. לא זול ובטח לא מנה יום יומית, אבל מצד שני - בהחלט סביר לפינוק של 4-6 סועדים.

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עמנואל רוזנצוויג

לא בכל סופרמרקט אפשר להשיג את הפטריות. אני קונה אותן בחנויות התבלינים ופיצוחים בשוק רמלה.
בתמונה אפשר לראות שהגשתי עם המנה אפונת שלג פריכה (דקה בישול במי מלח רותחים ומייד קירור במי קרח). הירק נותן גם פריכות נוספת וגם צבע. אפשר במקום האפונה להגיש אספרגוס צעיר חלוט או לוותר בכלל.

חומרים לשש מנות תוספת או ארבע מנות עיקריות:
1.5 כוס אורז לריזוטו (אני מאד אוהב את זן ארבוריו)
3  כפות שמן זית
 1 בצל גדול קצוץ
 3 שיני שום קצוצות
1  גזר גדול קלוף ומגורר דק
 1/2 כוס יין לבן יבש
ליטר ציר ירקות (כל מגוון ירקות השורש שאתם משיגים, מבושלים 20 דקות במי ברז) או ציר עוף.
מלח ופלפל שחור טחון
קופסת שימורי פטריות טרפש (800 גרם)
לימון סחוט וקליפה מגוררת מלימון אחד
50  גרם חמאה
50  גרם גבינת פרמזן
3  כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים את ציר הירקות ושומרים על אש קטנה
מסננים את פטריות הטרפש ושוטפים היטב
מחצית מהפטריות חותכים לרבעים ואת המחצית השנייה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית בסיר רחב או בווק עד לשקיפות (לא להשחים)
קוצצים את השום ומוסיפים לבצל יחד עם הגזר המגורר דק ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב
מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה
מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהוא נספג כמעט לגמרי
מוסיפים את רבעי הפטריות, מלח (אפשר להתחיל עם 2 כפיות ובסוף לשפר תיבול) ופלפל שחור
מתחילים להוסיף בהדרגה את ציר הירקות החם - בכל פעם מצקת אחת ומערבבים עד שהוא נספג. התהליך הזה אמור לקחת בערך 20 דקות.
כאשר האורז כמעט במרקם שאתם רוצים (יש שמעדיפים “אל-דנטה”. אני מעדיף אותו רך לגמרי וקרמי), מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון. ממשיכים עם ציר הירקות עד שהאורז מוכן לגמרי. אם חסר ציר, אפשר להשלים עם מים רותחים.
במקביל, ממיסים את החמאה במחבת קטנה עם טיפה שמן זית. מטגנים את פרוסות הפטריות משני צידיהן עד שמתחילות להשחים, עם מעט מלח והרבה פלפל שחור.
את הפטריות המטוגנות שומרים בצד (כדאי לכסות בנייר כסף ולשמור על חומן).
את החמאה בה טוגנו הפטריות מוסיפים לאורז יחד עם גבינת הפרמזן המגוררת ושתי כפות פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
מניחים לריזוטו למשך 5 דקות לפני ההגשה.
לקראת ההגשה, מערבבים בעדינות. עורמים על הצלחת, מוסיפים פרוסות פטריות מטוגנות, מפזרים עוד מעט פטרוזיליה ולהשלמת השמחה גם אפונת שלג חלוטה או אספרגוס.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: