כך תכינו שלוש עוגות מבצק אחד
מארחים ורוצים להיות יעילים? השבת בפתח ועוד לא הכנתם קינוחים לכל המשפחה? הינה רעיון נהדר עבור אלו מכם שרוצים להיות כמה שיותר אפקטיביים וליהנות מתוצאה טעימה במיוחד עם מאמץ הרבה יותר קטן
פורסם בתאריך:
הכנת שלוש עוגות מבצק אחד! היום נכין בצק שמרים עשיר, אוורירי ונהדר, שממנו ניתן ליצור שלוש עוגות שמרים שונות: גרסה קלסית, אירופאית וגם אחת מיוחדת במינה. מוכנים? הפשילו שרוולים ובואו נתחיל בהכנת הבצק!
כאן משלשים כמויות בכיף
איך מכינים עוגות שמרים? הסוד להכנת בצק איכותי טמון בחומרי גלם מצוינים אך לא פחות חשוב מכך – אופן ההכנה. עוגות שמרים אוהבות יחס חם, אוהב והרבה תשומת לב ולכן כדאי לפנות להן מספיק זמן מראש. החלק הנהדר: פשוט משלשים כמויות, מתפיחים את הבצק באופן אחיד והמאפה מתפצל לשלוש עוגות שונות!
לבצק השמרים נערבל קמח, שמרים יבשים, סוכר, חמאה רכה, ביצים ושמנת חמוצה. נוסיף חלב, מעט מלח ותמצית וניל ונערבב היטב כ- 12 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך. גם אם הבצק מעט דביק, לא נורא – ההתפחה תהפוך אותו לפשוט יותר לעבודה. אל תתפתו להוסיף עוד קמח.
המהדרין יכניסו את הבצק למנוחה של לילה במקרר וזה בהחלט הדבר הנכון לעשות, שכן כך הבצק תופח לאט, השמרים משתחררים באופן מבוקר ולבסוף אנחנו מקבלים גם בצק נוח מאוד לעבודה וגם אווריריות מנצחת. כמובן שגם התפחה מחוץ למקרר היא אופציה טובה. במקרה זה ידרשו כשעתיים להתפחה, כתלות במזג האוויר.
לאחר ההתפחה נתחיל ליצור את העוגות המבוקשות – ובדיוק לשם כך התכנסנו, הינה הן לפניכם!
הקלאסית: צמת שמרים שוקולדית
היא על זמנית, טעימה ואהובה על כל בני הבית, ואם אתם מארחים מספר אנשים ולא בטוחים מה יהיה טעמם האישי – לבטח תקלעו עם צמת השמרים השוקולדית הזו. לאחר הכנת הבצק, נחלק אותו לשני חלקים שווים (מומלץ להשתמש במשקל ביתי) ונתחיל ביצירת העוגה. ניקח חלק אחד מתוך השניים ונרדד לצורת מלבן דק ככל האפשר. ככל שהבצק יהיה דק יותר (אך לא דק מדי), כך נקבל קיפולים רבים יותר ומאפה אוורירי יותר. לאחר הרידוד נמרח מלית שוקולד על המלבן שהתקבל. תוכלו לבחור בממרח אגוזים, תערובת של קקאו, שמן וסוכר או ממרח אחר לבחירתכם. לאחר שהעלה הפתוח נתחיל בגלגול עדין כלפי פנים ליצירת רולדה דקה וארוכה. לאחר שהרולדה שלנו מוכנה, נפרוש באמצעות סכין את אמצעה, כמעט עד לקצה, כך שיתקבלו שני חלקים שווים אך מחוברים עדיין בקצה אחד. כעת ניצור מעין צמה משני החלקים ונעביר לתבנית. נחזור על הפעולה עם החלק השני של הבצק ונניח לתפיחה נוספת. לאחר האפייה נמרח תערובת של מי סוכר, כשהעוגה עדיין חמה.
האירופאית: שמרים עם גבינה ודובדבנים
השילוב בין הגבינה, הדובדבנים ובצק השמרים העשיר הופך את עוגת השמרים הזו לכזו שלא תוכלו לעמוד בפניה. לאחר הכנת הבצק והתפחתו, נתחיל מהכנת המלית הכוללת גבינה, גרידת לימון, פודינג ותמצית וניל. נרדד את הבצק למלבן ארוך ודק ונמרח את מלית הגבינה, ומעליה נפזר קונפיטורת דובדבנים או רוטב דובדבנים שהכנו מראש. נגלגל לרולדה חגיגית ונעביר לתבנית, משם להתפחה נוספת ואז לאפייה של כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. לאחר האפייה נמרח סירופ מתוק של מי סוכר כשהעוגה עדיין חמה.
המיוחדת: שבלולי שמרים קינמון
קינמון אפוי מעורר ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם ובתוספת ניחוח הבצק המתפזר בחלל צפויה לכם עוגה נהדרת, שהאורחים שלכם לא ירצו להפסיק לתלוש. בשונה מהעוגות שהזכרנו קודם, מאפה השמרים הזה מורכב משבלולים קטנים הנצמדים זה לזה באפייה, תופחים ויוצרים כ-30 מאפים אישיים הנראים כמו עוגה אחת גדולה. לאחר הכנת הבצק והתפחתו נכין תערובת של קינמון עם סוכר חום. נפתח את הבצק לעלה רחב ונמרח עליו חמאה ומעל את שכבת המילוי של הקינמון והסוכר. נגלגל בעדינות לרוחב ליצירת מעין רולדת נקניק ארוכה ונפרוס לפרוסות שוות – אלה השבלולים שלנו. נסדר את שבלולי הקינמון בתבנית ונקפיד על רווחים בין שבלול לשבלול, כדי שיוכלו להיפתח ולהתרחב באפייה. נתפיח שנית ונאפה כחצי שעה על 180 מעלות. ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר לאחר שהצטננה מעט, אך היא נהדרת גם כך.