יום שלישי, 04 באוגוסט 2020, י"ד אב ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

שמרים שוקולד השחר  וחמאת בוטנים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

שמרים שוקולד השחר  וחמאת בוטנים

החומרים:

550 גרם קמח מנופה

25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

120 גרם חמאה / מחמאה לבצק פרווה

2 ביצים

150 מ”ל חלב / מים לבצק שמרים פרווה

למילוי:

שוקולד השחר

חמאת בוטנים

לסירופ מתוק

כוס מים

כוס סוכר

כפית לימון

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.

ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.

עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה למשך 4 שעות (שימו לב - ניתן לקרר למשך לילה שלם).

מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים על משטח מקומח קלות לצורת מלבן ארוך בעובי כ-3 מ”מ.

הכנת הסירופ:

מרתיחים את כל המצרכים וממשיכים לבשל 5 דקות על אש בינונית לאחר הרתיחה.

קיפול הבצק לעוגה:

מורחים שכבה נדיבה של שוקולד השחר על הבצק. מחממים מעט את חמאת הבוטנים במִקרו ומוזגים מעל השוקולד – אל תחסכו, ככל שיש יותר מילוי העוגה טעימה יותר.

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורכה.

כעת, מהדקים צד אחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.

מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.

לאחר חצי שעה של אפייה מכינים סירופ סוכר (לא חובה):  ממיסים את הסוכר במים, בסיר או בקלחת, על להבה בינונית. כשנמס - מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

כשהעוגה מוכנה, מרחו סירופ סוכר בנדיבות.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: