יום שבת, 19 בספטמבר 2020, א' תשרי ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

פאי תפוחים ואוכמניות

שילוב נהדר של תפוחים ואוכמניות בפאי נהדר אחד.

פורסם בתאריך:


החומרים:

לקלתית: 100 חמאה
100 כוס אבקת סוכר  1 ביצה 280 קמח

לתפוחים: 8 תפוחים גדולים
20 חמאה
20 סוכר
גרדת לימון

מיכל שמנת מתוקה
100 אוכמניות מופשרות ומסוננות

לזיגוג אחרי האפייה:
גלזורה - ניתן לקנות בכל חנות לציוד אפיה.    

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג. מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
מוציאים מהמקפיא מניחים שקית קוקי ריקה ומעל קטניות ע”מ שהבצק לא יתפח מכניסים 20 דקות אפיה מוציאים מקררים.

מכינים את התפוחים, ואופים: 6 תפוחים קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק ממיסים את החמאה מוסיפים לתפוחים ואת הסוכר מערבבים טוב ובזהירות.

2 תפוחים מגרדים בפומפיה עדינה ומפזרים בתחתית הקלטית בשכבה אחת מעליהם האוכמניות. מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל.
שופכים מעל את השמנת המתוקה.
מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה (כל תנור והזמן שלו כך שאל תבהלו שזה לוקח יותר זמן)
לאחר ההוצאה מברישים בזיגוג ומקשטים כיד הדמיון - אני קישטתי באוכמניות מיובשות וקצת פיסטוק כי אני מת על צבע ירוק .

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: