יום שלישי, 04 באוגוסט 2020, י"ד אב ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת מוס תפוח מהסרטים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

חומרים להכנת הבסיס: 100 גרם שוקולד לבן מומס 150 גרם פצפוצי אורז 150 גרם נוגט.

להכנת מוס בוואריה וקינמון: 250 גרם שמנת מתוקה 250 גרם חלב 180 גרם דבש 1/4 כפית אבקת קינמון 6 חלמונים 10 גרם אבקת ג’לטין 4 כפות מים קרים 400 גרם שמנת מתוקה להקצפה.

חומרים להכנת הזיגוג:
20 גרם אבקת ג’לטין
120 מ"ל מים חמים
300 גר' סוכר
300 גר' גלוקוזה
150 מיל מים
20 מ"ל חלב מרוכז
300 גר’ שוקולד לבן
2 טיפות צבע ירוק תפוח
5 מיל תמצית תפוח איכותית


אופן הכנת הזיגוג:
•     המיסו את הג’לטין במים החמים הכניסו את הסוכר, הגלוקוזה והמים (150 מ”ל) לסיר נפרד והביאו אותם לרתיחה (ב-104 מעלות)  
•     הסירו מהאש את תערובת הסוכר, הגלוקוזה והמים והוסיפו לה את הג’לטין המומס (אם המסתם אותו במים רותחים). ערבבו והוסיפו את החלב המרוכז.
•     צקו את התערובת מעל השוקולד וערבבו עד שימס, בשלב זה ניתן להוסיף את השמנת, ואם המסתם את הג’לטין במים צוננים ניתן להוסיף גם אותו.
•     הוסיפו את התמצית והצבע מאכל וערבבו את התערובת בעזרת מיקסר ידני כדי להיפטר מבועות אוויר וסננו אותה פעמיים על מנת שתהיה  חלקה לגמרי.

אופן הכנת הבסיס:
• ערבבו את כל החומרים יחד והדקו על גבי דף נייר אפיה משורטט לפי הצורה הנדרשת. קררו (ניתן אחרי הקרור לחתוך ולהתאם לתבנית).
    הכנת מוס בוואריה וקינמון: השרו ג’לטין במים קרים למשך 20 דקות. הרתיחו שמנת וחלב. ערבבו דבש וחלמונים. הוסיפו את תערובת השמנת והחלב לתערובת החלמונים והדבש וערבבו באמצעות מקצף יד. חממו באמבטיית מים תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד שתגיעו לטמפרטורה של 82 מעלות.


    
    (ניתן לבדוק צא על כף העץ. אם לאחריו ניתן להבחין שיש הפרדה ברורה בין שני חלקי הנוזל, סימן שהנוזל מוכן).
•     המיסו את הג’לטין המושרה במיקרוגל במשך 20 שניות. הוסיפו אותו לנוזל וערבבו.
•     צננו עד שמתקבל מרקם ג’לי. הקציפו שמנת עד לקבלת מרקם יציב. קפלו את הקצפת בעדינות.
•     צקו לתבנית הסיליקון ומעל הניחו את הבסיס כך
    שהבסיס נוגע במוס ונמצא מעליו, כדי שאחרי

    
    
    ניתן יהיה להפוך את העוגה, שהבסיס יהיה למטה.
•     הקפיאו ולאחר ההקפאה שחררו מהתבנית וצקו את הזיגוג.
    מקשטים. ההמלצה שלי: קשטו עם תפוח שנחתך דק והוכנס לתנור ב-100 מעלות עד שהוא מתייבש ובצדדים ניתן לקשט בקוקוס קלוי או ברס (בוטנים מסוכרים) וכ”ד.
    וכמו שאני תמיד מזכיר - תהיו יצירתיים. בהצלחה!

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: