יום שישי, 18 בספטמבר 2020, כ"ט אלול ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

הייליקר - עוגה בחושה לחג הפסח

באדיבות אורלי קידר, "מקל וניל" makel.vanil@gmail.com

פורסם בתאריך:


המצרכים:
150 גרם חמאה
50 גרם סוכר
8 חלמונים
8 חלבונים
170 גרם סוכר
170 גרם קוקוס טחון
170 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר משובח קצוץ גס
170 גרם שקדים טחונים (לרכוש מהחנויות ולא לטחון בבית)
20 גרם ברנדי

אופן ההכנה:
* במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם 50 גרם סוכר כ-4 דקות עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
* להוסיף חלמונים בהדרגה – כל 3 דקות להוסיף חלמון. מקבלים תערובת שומנית צהבהבה.
* בנפרד להקציף חלבונים וכשמתחילות להיווצר בועות להוסיף 170 גרם סוכר.
יש להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
* בקערה שלישית לערבב את החומרים היבשים (קוקוס, שוקולד ושקדים טחונים).
כעת כששלושת התערובות מוכנות, מוסיפים את החלבונים לחלמונים בתנועת קיפול. לאחר מכן את תערובת היבשים ולבסוף את הברנדי. תנועת הקיפול צריכה להיות ידנית ולא במיקסר כדי שהמסה שלנו לא תקרוס.
לשמן מעט תבנית אפיה, לצקת את הבלילה ולאפות בחום 180 מעלות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
* מתאים לנמנעים מגלוטן

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: