יום שישי, 10 באפריל 2020, ט"ז ניסן ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

לחמניות קלילות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

 מצרכים:

1/2 קילו קמח מנופה 

כף שמרים 

1.5 כוסות מים פושרים 

3 כפות סוכר 

9 כפות שמן קנולה 

כפית מלח 

להברשה:

חלמון 

כפית מים 

חצי כפית סוכר

שומשום

 אופן הכנה:

בקערית קטנה לערבב יחדיו 1.5 כוסות מים עם כף שמרים, לערבב היטב ולהניח ל- 10 דקות.

בקערה גדולה לשים את הקמח המנופה יחד עם המלח ולערבב היטב. לשפוך את המים עם השמרים לקערת הקמח בהדרגה ותוך כדי לישה.

להוסיף לקערה גם את השמן וללוש היטב עם הידיים כ-10 דקות לישה.

לכסות ולהתפיח את הבצק במשך שעה. לאחר שעה, ללוש שנית היטב במטרה להוריד את האוויר מהבצק ולהניח לתפיחה נוספת בת 20 דקות.

לחלק את הבצק ל-9 כדורי שווים בגודלם, לגלגל לכדור יפה וחלק ולשטח מעט על תבנית אפייה (לשמור על רווח בין הלחמניות). ללחוץ לחיצה קטנה בכדי ליצור צורה עגולה ומעט שטוחה כמו של לחמניות המבורגר.

לכסות את הלחמניות בבד או מגבת ולהניח לתפיחה נוספת בערך 50 דקות.

לערבב חלמון עם כפית מים וחצי כפית סוכר.

לאחר התפיחה, להבריש את הלחמניות בחלמון המעורבב ולפזר שומשום בנדיבות.

לאפות את לחמניות ההמבורגר בתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות. שימו לב שהן מזהיבות.

מוצאים, מקררים וקדימה בתאבון....

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: