יום ראשון, 09 באוגוסט 2020, י"ט אב ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

טארטטאטן - זהירות עוגה ממכרת

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

החומרים:
200 גרם קמח מנופה
רבע כפית מלח
כף אבקת סוכר
100  גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה טרופה
2 כפות מי קרח
200 גרם סוכר לבן
70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כפית קינמון או מקל קינמון
12-14 תפוחים קטנים וקלופים

אופן ההכנה:
)    במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במשך חצי דקה.
)    תוך כדי ערבול מוסיפים ביצה טרופה ומיד לאחריה 2 כפות מי קרח בטפטוף איטי, עד שהבצק נאסף לכדור.
)     מכניסים לשקית ניילון או מניחים על גבי ניילון נצמד.
)     משטחים לדיסקית עגולה, עוטפים היטב ומצננים שעתיים או יותר (נשמר טרי במקרר עד יומיים).
)     מוציאים את ליבת התפוח (הכי נוח בעזרת תפוחן) וחותכים לאורך לחצי.
)    מחממים תנור ל-200 מעלות.
)     במחבת בגודל 26 ס”מ, בעלת תחתית עבה שאפשר להכניס לתנור, ממיסים סוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל לוקח בין 4 ל-7 דקות, בהתאם לאיכות המחבת. יש להימנע מערבוב עם כף, מומלץ לנער את המחבת מדי פעם. כאשר הסוכר הופך לחום כהה, מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח) קובייה אחר קובייה של חמאה. 
)     מנערים מעט, מפזרים אבקת קינמון או מניחים מקל קינמון במרכז התבנית.
)     מסדרים בצורה מעגלית ובצפיפות את חצאי התפוחים מעל הקרמל, כך שיעמדו ניצבים זה מאחורי זה.
)     מבשלים על אש בינונית כרבע שעה ומכבים אותה. בשלב הזה יש לבדוק שנותרו נוזלים רק עד לגובה של כשליש מהמחבת. אם כמות הנוזלים רבה יותר (כך קורה כשהתפוחים מגירים הרבה נוזלים), מומלץ לבשל עוד כמה דקות עד לצמצום חלק מהנוזלים.
)     מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול מגודל המחבת בכ-2 ס”מ. מגלגלים את הבצק על מערוך, מנערים מעודפי קמח ומניחים בזריזות מעל התפוחים. מכניסים פנימה את שולי הבצק, ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
)     מכניסים לתנור ואופים חצי שעה.
)     כ-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מניחים על פניה צלחת הגשה, מהדקים היטב בין המחבת לצלחת והופכים בזריזות.
)     מומלץ לאכול את העוגה עם קצפת או עם גלידה וניל וברור שניתן לקשט איך שבא לכם, אני קישטתי עם הקצפת.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: