יום ראשון, 09 באוגוסט 2020, י"ט אב ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

חזה הודו ממולא בפירות יבשים

לכבוד שבת ולכבוד טו בשבט... מהמעדניה של שף גולדשטיין

פורסם בתאריך:


בשנים האחרונות אפשר לראות עד כמה הופך נושא התזונה רלוונטי לכל תחומי החיים.
אנשים מתחילים להבין שכל מה שנכנס לגוף שלנו, הוא המשך לטוב ולרע להתרחשויות הפיזיות והנפשיות שלנו. אין דרך בריאה יותר, מאשר ליהנות מכל הטוב הזה שקיים עבורנו, מאשר מה שמציע לנו הטבע סביבנו. יש תחושה אחרת כשארוחה מלווה בירקות טובים ומזינים, ויש קסם בלהוסיף ולהשתמש בפירות ארצנו שהתברכה בשלל פירות ומיני גרעינים ואגוזים שיכולים לתת לנו טעמים אקזוטיים, להוסיף קראנצ’יות וגם כמובן - אנחנו נהנים מהערכים התזונתיים שהם מביאים בתוכם.
על כן אני רוצה להקדיש את הטור הזה - לחג הכי פחות נחגג, אבל בעיניי - חג נפלא שעלינו להודות ולשמוח בו ולא לשכוח ואת הטבע שלנו.
זהו חג שמבחינה קולינרית - אפשר להירגע וליהנות מה”סוכריות של הטבע”: תמרים, משמשים, חמוציות, אגוזים, שקדים, וכל מה שעולה בדעתכם ועושה לכם שמח, יכול לקפוץ היישר אל סלט החסות ולשדרג את השעמום של היומיום. רולדות נפלאות יכולות להיות עשירות ומלאות בריאות, וזו ההזדמנות גם לספר לילדנו עד כמה חשוב להוסיף את כל אלו במקום לרוץ ולקנות ויטמינים... זה פשוט קיים - אז רק תשתמשו.
אז, שיהיה יום הולדת שמח לכל האילנות, שנדע להשתמש בחכמה בטבע שלנו ולהעצים אותו, ואתם - תהיו מקוריים ותוסיפי את כל היופי הזה לתבשילי היום יום שלכם...

החומרים:
1/2 פרפר חזה
הודו במשקל כ-800 גרם
1/2 כוס צימוקים (100 ג’)
10 יח’ משמש
10 יח’ שזיף מגולען
3 כפות חמוציות
2 תפוחים פינק ליידי
(או זן מתוק אחר)
1 בצל גדול
1/2 כפית תערובת
תבלין ראס אל חנות
2 כפות סוכר חום או דבש
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
או שומן אווז
פלפל שחור גרוס

מרינדה חזה הודו:
1 כף פפריקה איכותית
3 כפות דבש
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
הכנת הכיס למילוי בחזה הודו: מבקשים מהקצב חצי פרפר חזה הודו נקי, ושיעשה לנו כיס למילוי. במידה ואין לנו קשרים עם קצב טוב, אז בעזרת סכין חדה ארוכה וצרה יוצרים כיס לאורך נתח הבשר מבלי לפצוע אותו בשוליו כלומר מהחלק הצר והדק יותר מתחילים את פתח הכיס ומטיילים בזהירות בתוך החזה מצד שמאל לאורכו ועד הקצה מקפידים לשמור 1 ס”מ מהשוליים של הכיס וממשיכים ימינה לאט לאט.


הכנת המילוי: מקלפים בצל ותפוחי עץ וחותכים לקוביות. את המשמש והשזיף גם חותכים לקוביות, מחממים מחבת ומאדים לגוון זהוב את הבצל עם

שמן הזית או שומן אווז. מוסיפים תפוח עץ, ראס אל חנות וסוכר חום. מאדים עוד 3 דקות. מוסיפים את כל הפירות היבשים ומאדים עד 4-5 דקות תוך כדי עירבוב, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומקררים.

מילוי חזה ההודו וצלייה:
•    מעבירים את המילוי לאחר קירור לשק זילוף עם פיה רחבה וחלקה וממלאים את חזה ההוד.
•    מערבבים מרינדה ומושחים על חזה ההודו.
    מעבירים לכלי חסין חום.
•    צולים את חזה ההודו הממולא בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך כ-30 דקות.


טיפים:
•    זה הזמן לחפש קצב טוב.
•    אני ממליץ לתת לחזה הודו לנוח כ-10 דקות לפני הפריסה והכי חגיגי לפרוס על השולחן לנגד עיניהם של האורחים (עם סכין חדה).
•    חשוב תפוח מתוק ועמילני קצת למילוי, בשביל שיקשור את המילוי.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: