יום שני, 21 בספטמבר 2020, ג' תשרי ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

מתכון לאוזני המן

לכבוד פורים 2 מתכוני אוזני המן לוטוס תפוז, אוזני המן פיסטוק ואוכמניות.

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

אוזני המן לוטוס תפוז

 חומרים לבצק:
200  גרם חמאה רכה

2 כפות אבקת שקדים
  100 גרם אבקת סוכר
 1/2 כפית מלח
 300 גרם קמח
ביצה אחת
חלמון אחד

מחית תפוזים-אם אין ריבת תפוז- 2 כפות
כפית גרידת תפוז

מילוי

ממרח לוטוס

אופן הכנת הבצק
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח לקרם חלק ומעט תפוח.
מערבבים בקערה ביצה, חלמון,גרדת תפוז,מחית תפוז(ריבת תפוז) ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
מוסיפים קמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מעצבים ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים לעיגולים קטנים עם קורצן של 6 ס"מ או כוס

מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית סוגרים למשולש עם פתח קטן ומהדקים.

מניחים בתבניות עם קצת מרווח בין העוגיות.
אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.
מצננים היטב, וזורים אבקת סוכר.

 

אוזני המן פיסטוק ואוכמניות

לבצק:
 200 גרם חמאה רכה
100  גרם אבקת סוכר
 1/2 כפית מלח
 300 גרם קמח
ביצה אחת
חלמון אחד

2 כפות אבקת פיסטוקים

2 כפות מחית פיסטוק

כפית תמצית פיסטוק, אם אין תמצית שקדים
 

מילוי

מרציפן-20 גרם

אבקת פיסטוק-20 גרם

מילוי אוכמניות מוכן שקונים בסופר

אופן הכנת הבצק
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח לקרם חלק ומעט תפוח.
מערבבים בקערה ביצה, חלמון ,אבקת פיסטוק,מחית פיסטוק, תמצית פיסטוק ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
מוסיפים קמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

אופן הכנת המלית:

מערבבים את המרציפן עם אבקת הפיסטוק

מעצבים ואופים:


מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים לעיגולים קטנים עם קורצן של 6 ס"מ או כוס.

מניחים במרכז כל עיגול ,עיגול מרציפן פיסטוק,כפית מלית אוכמניות סוגרים למשולש עם פתח קטן ומהדקים.

מניחים בתבניות עם קצת מרווח בין העוגיות.
אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.
מצננים היטב, וזורים אבקת סוכר.

 

בתיאבון וחג פורים שמח

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: