
אם נולדנו למות, אז מה הטעם בחיינו? | הרב ד"ר מיכאל לייטמן
נולדנו למות. המוות הוא חלק בלתי נפרד מהחיים. אם כך, מדוע רבים טורחים להקדיש מזמנם היקר לגיבוש תיאוריות ופילוסופיות על החיים לאחר המוות? ובכלל, מדוע המוות אפוף מסתורין?
נולדנו למות. המוות הוא חלק בלתי נפרד מהחיים. אם כך, מדוע רבים טורחים להקדיש מזמנם היקר לגיבוש תיאוריות ופילוסופיות על החיים לאחר המוות? ובכלל, מדוע המוות אפוף מסתורין?
עם השנים מערכת קבלת ההחלטות של האדם נעשית מורכבת יותר, והמורכבות הזו היא שיוצרת בו את תחושת האשליה של בחירה חופשית.
רשת בתי הקפה "סטארבקס" סוגרת 8,000 סניפים כדי להכשיר את 175 אלף עובדיה נגד גזענות
הסדק המודרני בחברה האירית השמרנית משקף שבר תפיסתי בעולם כולו.
ישראל ואומות העולם, נכתב בספר הזוהר, הם כמו ראש וגוף. אולם בשונה מהגוף, לראש תפקיד מכריע: להיות ראש. להוביל, לדאוג, לגשר. אין מדובר כאן בהתנשאות או גזענות, אלא בשירות.
"מר צוקרברג", חקר הסנטור דיק דרבין את מנכ"ל פייסבוק בנוגע לתפיסת הפרטיות שלו, "האם היית חולק איתנו את שם המלון שבו שהית אתמול בלילה?, האם שלחת הודעת טקסט למישהו בשבוע שעבר?", "האם תואיל לחלוק אותה עימנו עכשיו?". "לא", השיב צוקרברג באופן נחרץ. אך הסנטור דרבין, כמו רבים מעמיתיו, לא נראו משוכנעים; גם לא כשפניו התינוקיים של צוקרברג הביטו בהם במבט מושפל.
שלושים ושלושה אלף עובדים של "טויס אר אס" בארצות הברית, רשת הצעצועים הגדולה והמפורסמת בעולם, עומדים לסיים בקרוב את עבודתם. הם יארזו בקופסת קרטון חומה את התמונה מהחופשה המשפחתית האחרונה שהייתה תלויה במשרדם, ייקחו צעצוע-שניים למזכרת וישובו לביתם בלית-ברירה. העובדים האלו מצטרפים לכל אותם עשרות אלפי מובטלים שאיבדו את משרתם בשנים האחרונות, והיד עוד נטויה.
אמריקה של ימינו היא חברה תחרותית מאין כמותה, תרבות סופר-מודרנית הכוללת בתוכה מגוון רחב של עמים ולאומים ללא בסיס משותף, הקומה האחרונה במגדל בבל של המאה העשרים ואחת, מקום שבו אֵל הדולר שולט וההצלחה על חשבון הזולת היא ערך מקודש.
השאלה היא האם תסמכו על מכונית אוטומטית? האם תפקידו את ילדיכם האהוב ברכב שנוהג בעצמו?
האנטישמיות התעוררה השנה בבריטניה, בארצות הברית, כמו לפני כשבעים שנה. האנטישמיות שוכנת עמוק בלב כל אומה ואומה, ואיש אינו יודע איך ומתי תתפרץ בפעם הבאה