יום שני, 16 בספטמבר 2019, ט"ז אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

חטיפי פיצה זוקיני - מתכונים ובישול  בשוהם

חטיפי פיצה זוקיני | עמנואל רוזנצוויג

טבעות זוקיני פריכות, רוטב עגבניות זריז, קצת גבינה משובחת ותוספות כיד הדמיון - והנה לנו חטיפים בטעם פיצה, קלילים וטעימים. לא צריך לחכות להתפחה, לא צריך גלוטן. מחליטים להכין, משתמשים במה שיש בבית (אצלי כמעט תמיד יש גם זוקיני) ותוך פחות מחצי שעה מגישים חשוב להשתמש בקישואים מזן זוקיני, בהם אין כמעט זרעונים. הם נשארים מוצקים גם לאחר 8-10 דקות אפייה וקל להרים אותם מהמגש בידיים, כיאה לחטיף. הזוקיני נשמרים במקרר שבוע עד שבועיים בקלות ומשמשים כתוספת נפלאה גם כאשר פורסים אותם כמו פסטה, גם מאודים כטבעות וגם כבסיס למימרחים. לכן כמעט תמיד יש אצלי במקרר כמה זוקיני יפים. כל תוספת תתאים. זיתים, ארטישוקים, פלפל חריף, אספרגוס וכל העולה על רוחכם וקיים במזווה.

חומוס כרובית צלויה - מתכונים ובישול  בשוהם

חומוס כרובית צלויה | עמנואל רוזנצוויג

את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל ממרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

פרנה מרוקאית - מתכונים ובישול  בשוהם

פרנה מרוקאית | עמנואל רוזנצוויג

בסך הכל, בצק הפרנה דומה מאד לכל בצק לחם אחר, רק שהוא רטוב ודביק הרבה יותר. האפייה המסורתית היא על חלוקי נחל בטאבון. אפשר לקנות חלוקי נחל קטנים במשתלה, להרתיח אותם כמה דקות לחיטוי ואז להניח בתבנית ולאפות על גביהם בחום הכי גבוה בתנור (אחרי שמשאירים את הלבנים בתנור כשעה לפני האפייה לצבירת חום).