יום שבת, 17 באוגוסט 2019, ט"ז אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

פאי שקדים חצי חצי

פירות יער ותפוחים בשכנות טובה על בצק וקרם שקדים. קדימה לעבודה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

המרכיבים לבצק:
300 גרם קמח
80 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
1 ביצה קרה, טרופה

לקרם שקדים:
50 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה בטמפ’ החדר
70 גרם אבקת שקדים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה טרופה
1 אמרטו שקדים

לתפוחי-עץ:
3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
80 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות מיץ לימון
פירות יער קפואים

לקישוט:
30 גרם שקדים לבנים פרוסים

 

א ו פ ן  ה ה כ נ ה
הבצק:
מערבבים את הקמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות החמאה במעבד מזון. מעבדים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת בצק במרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד הפירורים לכדור. במידה והבצק יבש מדי, ניתן להוסיף כפית מים קרים ולהמשיך לעבד.
מאחדים את הבצק ומעצבים לצורת פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
קרם שקדים:
מערבבים היטב את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומעבדים היטב. מוסיפים את הביצה והרום ומערבבים לעיסה אחידה. העיסה צריכה להיות רכה אך לא נוזלית. את קרם השקדים שומרים במקרר עד לשימוש.
תפוחי עץ:
שמים את כל החומרים, פרט לתפוחי עץ, במחבת גדולה ומבשלים עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים כ-20 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין יציבים.
כשמקל הווניל מתרכך, מרוקנים את תוכנו ומוציאים את המקל.
מורידים מהאש ומנקזים את התפוחים מהנוזלים. מצננים.
את הבצק מרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי ½ ס”מ ובקוטר שיספיק לכסות גם את דפנות התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
חותכים את הבצק העודף סביב שפת התבנית עם מערוך או סכין. דוקרים את תחתית הבצק בעדינות מס’ פעמים במזלג. מעבירים למקפיא ל-30 דקות. הרכבת הטארט ואפייה:
מפזרים את התפוחים על פני חצי הקלתית ובחצי השני מפזרים את פירות היער, שופכים את קרם השקדים מעל הכל. מפזרים שבבי שקדים פרוסים ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהטארט מזהיב. בתאבון.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: