שוק טלה ממולא אורז וצנוברים
שף חיים שֶׁמֶן משתף אתכם במנת שֶׁרִינְג לאירוח מושלם בסדר הפסח, אחת כזו שאף אחד לא יישאר אדיש.
פורסם בתאריך:
שוק טלה ממולא אורז וצנוברים
החומרים:
• שוק טלה מפורק מהעצם המרכזית (לבקש את העצם מהקצב)
• 1/2 ק"ג אורז בסמטי
• 200 גרם צנוברים שבורים
• צרור פטרוזיליה קצוצה
• גרידת לימון מ-3 לימונים
• עלי דפנה
• פלפל אנגלי שלם
• 3 ענפי רוזמרין
• 6 ענפי טימין
• מלח
• פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מילוי:
1. מבשלים את האורז חצי בישול כ-10 דקות ומצננים.
2. כשהאורז חם מוסיפים את הפטרוזיליה, צנוברים, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.
3. ממלאים את השוק באורז המתובל.
4. את העצם שקיבלנו מהקצב יש לבשל במים עם 2 עלי דפנה ו-3 יח' פלפל אנגלי שלם לקבלת ציר.
5. אופים את שוק הטלה ב-180 מעלות בתבנית עם הציר שבישלנו בגובה 2-3 ס"מ מכוסה בנייר כסף שעה וחצי.
6. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות באותו החום לשעה נוספת עד השחמה.