יום שלישי, 11 בדצמבר 2018, ג' טבת ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

שוק טלה ממולא אורז וצנוברים

שף חיים שֶׁמֶן משתף אתכם במנת שֶׁרִינְג לאירוח מושלם בסדר הפסח, אחת כזו שאף אחד לא יישאר אדיש.

פורסם בתאריך:


שוק טלה ממולא אורז וצנוברים

החומרים:

• שוק טלה מפורק מהעצם המרכזית (לבקש את העצם מהקצב)

• 1/2 ק"ג אורז בסמטי 

• 200 גרם צנוברים שבורים

• צרור פטרוזיליה קצוצה

• גרידת לימון מ-3 לימונים

• עלי דפנה

• פלפל אנגלי שלם

• 3 ענפי רוזמרין

• 6 ענפי טימין

• מלח

• פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מילוי:

1. מבשלים את האורז חצי בישול כ-10 דקות ומצננים.

2. כשהאורז חם מוסיפים את הפטרוזיליה, צנוברים, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.

3. ממלאים את השוק באורז המתובל.

4. את העצם שקיבלנו מהקצב יש לבשל במים עם 2 עלי דפנה ו-3 יח' פלפל אנגלי שלם לקבלת ציר.

5. אופים את שוק הטלה ב-180 מעלות בתבנית עם הציר שבישלנו בגובה 2-3 ס"מ מכוסה בנייר כסף שעה וחצי.

6. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות באותו החום לשעה נוספת עד השחמה.     

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: