יום שלישי, 13 בנובמבר 2018, ה' כסלו ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עכשיו בעונה רועי אגאי

עכשיו בעונה רועי אגאי - כתף טלה במילוי ממולאי מנגולד

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

רועי אגאי "אני אפיתי"

עכשיו בעונה רועי אגאי - כתף טלה במילוי ממולאי מנגולד

כתף טלה חגיגית ממולאת בממולאים של מנגולד (6 מנות), העבודה דורשת קצת טכניקה אבל ההשקעה משתלמת

מי שלא אוהב טלה יכול להחליף בכתף עגל

 

מצרכים:

כתף טלה פרוסה (תבקשו מהקצב) ל-6 פרוסות בעובי 1 ס”מ

6 עלי מנגולד שלמים ללא הגבעול

כוס אורז עגול

חצי צרור כוסברה

3 כפות רכז רימונים

כף סיידר תפוחים

4 תרמילי פלפל אנגלי

בצל לבן בינוני

חצי ראש שום

מים רותחים לכיסוי

 

להגשה:

50 גרם  מקלות שקדים קלויים

 

אופן ההכנה: 

• משרים את האורז העגול המים קרים כחצי שעה ושוטפים.

• בסיר עם מים חולטים את עלי המנגולד עד שמשנים את צבעם לירוק כהה (לא יותר מחצי דקה, מקררים עם מים קרים.

• מסננים את האורז מהמים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה  וחצי כפית מלח.

• פורסים את עליי המנגולד ובתוכם ממלאים ממלית האורז כשלוש כפות, ומגלגלים.

• מניחים את הממולא על פרוסה של בשר ומגלגלים על העלה וסוגרים עם שני קסמים.

• מחממים סיר רחב עם מעט מאד שמן  (השמן חייב להיות מאד חם) ו”סוגרים” את הבשר מכל הכיוונים  עד להשחמה יפה.

• מוסיפים את פרוסות הבצל וחצי ראש השום לכמה דקות נוספות.

• מוסיפים את המים עד לכיסוי, גרגרי הפלפל האנגלי, הסיידר ורכז הרימונים, מתבלים במלח ופלפל שחור.

• כאשר המים רותחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים לפחות (אפשר גם בתנור על 160 מעלות).

• בודקים עם קיסם שהבשר רך, אם לא, ממשיכים בבישול עד שמתרכך.

• מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שקדים קלויים מעל.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: