יום שבת, 22 בספטמבר 2018, י"ג תשרי ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

פינוק מגולגל

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

פינוק מגולגל

החומרים לרולדה וניל:

4 ביצים מופרדות

2 כפות שמן

100 גרם סוכר (חצי כוס)

80 גרם קמח (חצי כוס + כף)

כפית תמצית וניל

למילוי:

כל ריבה שאתם אוהבים או שניתן להכין מילוי:

במקרה שלי מכין מילוי אוכמניות

400 גרם אוכמניות

300 גרם סוכר

20 גרם גלוקוזה

לקרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם מחית פטל (ניתן להשתמש במקום המחית בריבה)

40 גרם סוכר (אם שמים ריבה במקום מחית הפטל לא צריך סוכר)

30 גרם אבקת פטיסייר

לציפוי:

שבבי גליליות ניתן גם שבבי קוקוס או שקדים או כל דבר אחר שבא לכם.

אופן ההכנה:

רולדה:

1.   מקציפים חלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר באיטיות ומקציפים לקצף יציב.

2.   טורפים חלמונים, שמן ותמצית וניל ומקפלים לתוך הקצף. מקפלים גם את הקמח לבלילה.

3.   מרפדים תבנית בנייר אפיה, יוצקים את הבלילה, משטחיםח באופן שווה - אני ממליץ לשטח דק, כ-5 מ”מ בגובה אפילו פחות - כך תוכלו לעשות יותר גילגולים ויותר מילוי.

4.   אופים בחום בינוני, 180 מעלות כ-9 דקות או עד שהעוגה זהובה (ממליץ לעשות ניסוי קטן ולראות בדיוק כמה זמן זה לוקח, כדי שלא תאפו את זה יותר מדי ולא תצליחו לגלגל את הרולדה. כשהעוגה יוצאת מהתנור מגלגלים אותה עם נייר האפיה, ליצירת רולדה גדולה. מקררים כשעתיים.

לריבה: מבשלים את כל המוצרים יחד 20 דקות על חום בינוני תוך ערבוב. בסיום טוחנים הכל בבלנדר מוט ליצירת מחית ומקררים.

לקרם: מקציפים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת קצפת יציבה.

הרכבת העוגה:

פותחים את הרולדה המגולגלת ומורחים על כולה את הריבה. מגלגלים חזרה לרולדה בעזרת נייר האפיה.

את גליל הרולדה חותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ והופכים אותן כך שרואים את השכבות של הריבה. מורחים על פני כל פרוסה שכבת קרם דקה שתכסה את כולה ומצפים בצדדים בשבבי גליליות, קוקוס, שקדים וכל העולה בדמיונכם.

מזלפים בעזרת שק זילוף עם צנתר עגול או אחר לבחירתכם את הקרם הנותר על החלק העליון. מקשטים ובתאבון.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: