יום חמישי, 20 ביוני 2019, י"ז סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת שוקולד קצת אחרת

גיא רון "אני אפיתי" מפנק במתכון לעוגת שוקולד קצת אחרת

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

עוגת שוקולד קצת אחרת

 

חומרים לבסיס בראוניז

250 גרשוקולד מריר

250 גרחמאה

4 ביצים בטמפהחדר

300 גרסוכר

60 גרקקאו

150 גרקמח

1/2 כפית מלח

200 גרשוקולד לבן קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה, זהירות לא לשרוף.

מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.

טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד.

מנפים מעל התערובת קקאו, קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה, כחצי דקה. מערבבים פנימה שוקולד לבן ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך. מצננים לחלוטין.

 

מוס שוקולד שוקולד חלומי

החומרים:

1/2 כוס אבקת סוכר

3 חלמונים

1/2 1כוס חלב

3 כפיות גלטין

400 מל שמנת 32%

60 גרשוקולד מריר מגורד

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית מים

אופן ההכנה:

לערבב את הביצים, הוניל והסוכר בקערה מעל סיר עם מים חמים בחום של 80 מעלות, עד לקבלת מירקם חלק.

לחמם חלב בסיר ניפרד בחום של 90 מעלות, להוסיף את תערובת הביצים ולהמשיך לערבב במהירות מעל אש נמוכה עד לקבלת מירקם חלק. להניח בצד ולקרר.

להקציף 300 מלשל שמנת ולהמיס את הגלטין בכפית מים חמים. לקרר ולקפל את הקצפת, הרפרפת והגלטין ביחד.

להמיס את השוקולד בקערה גדולה עם 100 מלשמנת מעל הסיר עם המים החמים ולקפל לתוכו את הרפרפת. להכניס למקרר למשך 10 דקות ולהפריד את המוס מדפנות הקערה כל שתי דקות, על מנת שלא תידבק לדפנות הקערה.

להוציא מהמקרר ולערבב בעזרת שיפוד מעץ. בזהירות לצקת את המוס מעל לעוגת הבראוניז שבינתיים התקררה לטמפרטורת החדר. להכניס למקרר למשך שעתיים עד שהמוס מתקשה.

 

גנאש מוקצףמתכון בסיס

115 גרם שמנת מתוקה

25 גרם גלוקוז 

150 גרם שוקולד מריר

225 גרם שמנת מתוקה 

 

מחממים את השמנת המתוקה 115 גר' בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה.

יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש.

מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, 225 גר’, כשהיא קרה.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

לאחר לילה מקציפים עד לקרם יציב ומזלפים מעל לעוגה.

 

לסיום העוגה, נוציא מהרינג, נזלף את הגנאש איך שבא לכם, אני נתתי דוגמא ואתם יכולים להתפרע כרצונכם, ומעל נפזר קצת אבקת קקאו וקישוטיםמבטיח לכם שלא ירצו לצאת מהסוכה. חג שמח לכולכם.

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: