יום שבת, 23 במרץ 2019, ט"ז אדר ב' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

שוקולד שוקולד ובראוניז שוקולד

גיא רון- אני אפיתי מגיש לכם כמה רעיונות לבראוניז שאי אפשר לעמוד בפניהם

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

בראוניז שקדים

עוגיות בראוניס שכולם אוהבים, מתכון מנצח לכל בית.

פשוט, טעים וקל.

החומרים:

300 גר’ שוקולד מריר

150 גר’ חמאה

5 גר’ אבקת נס-קפה

1/2 כוס (75 גר’) חלב

3 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס (100 גר’) קמח

1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה

100 גר' שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד מריר וחמאה על בן מארי ומוסיפים את הנס קפה.

מקציפים את הביצים עם הסוכר למשך כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה, מוסיפים את החלב.

מורידים את מהירות המיקסר לאיטית. תוך כדי הקצפה איטית, מוסיפים את תערובת השוקולד מהבן מארי ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה. ממשיכים לערבל עד קבלת גוון אחיד.

יוצקים לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל 100 גר’ שקדים קצוצים. אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.

בגמר האפייה, מקררים.

ברור שניתן לאכול אות הבראוניז כך אבל להלן 3 מתכונים שישדרגו את החוויה:

 

בראוניז על מקל שוקולד לבן ועוגיות אוראו

החומרים:

100 גרם בראוניז קר

מוכן שלשנו אותו והוא כמו בצק

200 גרם שוקולד לבן

20 גרם חמאת קקאו או שמן רגיל

10 מקלות מעץ

10 עוגיות אוראו נקיות מתוכן וקצוצות די גס 
אבל לא יותר מידי

אופן הכנה:

נקח 5 גרם בראוניז ונעשה ממנו כדור, נתקע מקל ונכניס למקפיא לשעה.

אחרי שעה נכניס לכלי זכוכית את השוקולד והחמאת קקאו/שמן למקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה כאשר בכל 30 שניות מערבבים את המסה, מוסיפים את האוראו ומערבבים.

מוזגים את השוקולד לכוס חד פעמית מוציאים מהמקפיא את הבראוניז על המקל.

טובלים את הבראוניז בשוקולד מוציאים ומחכים שלא ינזל שוקולד והשוקולד יתגבש על הכדור חוזרים על התהליך עד שכולם מוכנים מכניסים למקרר לחצי שעה.

 

כדורי שוקולד עם מרציפן

החומרים:

100 גרם בראוניז מוכן שלשנו אותו והוא כמו בצק

50 גרם מרציפן

50 גרם שקדים גרוסים

 

אופן הכנה:

יוצרים כדורים במשקל 5 גרם ממרציפן מכניסים להקפאה 20 דקות

מוציאים לוקחים 10 גרם בראוניז ועוטפים את הכדור מרציפן ומגלגלים לכדור ומצפים בשברי שקדים.

 

שוקולד בראוניז

החומרים:

100 גרם בראוניז מוכן שלשנו אותו והוא כמו בצק

200 גרם שוקולד מריר

10 גרם חמאת קקאו שמן רגיל

תבנית סיליקון חצי כדור הכי קטן שיש

אופן הכנה:

מכניסים לתבנית סיליקון מסה של הבראוניז. חשוב ללחוץ טוב טוב שכל התבנית תהיה מלאה עד לקו העליון. מכניסים למקפיא לשעתיים.  נכניס לכלי זכוכית את השוקולד והחמאת קקאו/שמן למקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה כאשר בכל 30 שניות מערבבים את המסה, נוציא את הבראוניז מהתבנית ובעזרת קיסם פשוט (מעץ) נטבול כל אחד בשוקולד לציפוי מלא מחכים שהשוקולד יפסיק לנזול ומניחים על צלחת עם נייר אפיה. ע”מ להוציא את הקיסם לאחר הנחת השוקולד מסובבים את הקיסם והוא יוצא בקלות, אם אתם לא מצליחים, אחרי הקרור תוציאו את הקיסם. את החור שנוצר ניתן לקשט במה שבא לכם אבל לא לשכוח לטבול בשוקולד המומס על מנת שידבק לכם הקישוט.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: