יום שני, 24 בספטמבר 2018, ט"ו תשרי ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

ספר מתכונים שילדים אוהבים

שיתוף הפעולה הערכי והפדגוגי בין צהרוני החברה העירונית חמש בשוהם לבין "מבושלת" הולך ומתהדק בשנים האחרונות, בכל הקשור לאורח חיים בריא, סביב נושא ארוחת הצהריים. שיתוף הפעולה הזה נוגע לא רק לארוחה עצמה, אלא למגוון הפעילויות לילדים ולהוריהם.

פורסם בתאריך:


שיתוף פעולה בין מבושלת לבין העיר שוהם:

חברת ההסעדה מבושלת, המסעידה מידי יום כ-30,000 ילדי צהרונים וגנים, השיקה לאחרונה ספר מתכוני ילדים דיגיטלי, וכן מהדורה מצומצמת של ספרים מודפסים. הספרים מכילים את המתכונים שהילדים אוהבים במיוחד לאכול בצהרונים הרעיון להפקת הספר נולד בעקבות פניות רבות שנתקבלו במהלך השנה, מהורים שילדיהם רוצים לאכול גם בבית את המנות האהובות עליהם מאוד בצהרונים. המתכונים בספר נבחרו בקפידה רבה תוך שימת דגש על: חומרי הגלם האיכותיים המרכיבים את המנה, ועם תיאור דרגות הקושי בהכנה במגמה לעודד את שילוב הילדים בבישול המנות, הגיוון ועוד.

הספר מכיל 22 מתכונים מגוונים המשלבים את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, ירקות מבושלים וסלטים.

 

הדס יריב (M.Sc) , מנהלת תחום בריאות בחברת "מבושלת", טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה: "רצף תזונתי הוא אחת המטרות החשובות ביחס לתזונת ילדים. לשמחתנו, כשאנחנו נרתמים להשגתה, אנחנו מוצאים לצדנו את אנשי הרשות המקומית, דיאטניות ומנהלי מחלקות חינוך שאחראים על הנושא ונלחמים למען בריאות ילדינו. ספר המתכונים שבנינו הוא תוצר ישיר של עבודה מאומצת עם כל הגורמים שאיתם אנו פועלים ביומיום. זהו כלי עזר נוסף להורים לגיוון הארוחות המשפחתיות ולהכנה קלה ופשוטה בבית של כל המתכונים האהובים על הילדים."

מיטל בן דור, מנהלת תחום הגיל הרך בחברה העירונית חמש מסבירה: "בתפיסה החינוכית שלנו האוכל המוגש בצהרון הוא הרבה יותר מסתם אוכל שילד צורך כשהוא רעב. ארוחת הצהריים, היא הארוחה המשמעותית ביום המאפשרת התפתחות וגדילה תקינה, ולכן חשוב לנו שהילדים יצרכו אוכל עתיר בסיבים, ירקות מבושלים וטריים וחלבונים. מעבר להקפדה על הגשת תפריט בריא ומאוזן, צוות הצהרון מונחה כיצד "לשווק" את התפריט הבריא לילדים כדי שיאכלו אותו בשמחה - בצהרון וגם בבית. תפריט הצהרונים כולל סלק, גרגרי חומוס, קוסקוס מלא, עדשים ועוד. הילדים חששו בתחילה לטעום מהמאכלים הללו,  אך עם הליווי הפדגוגי בשטח והדרכה מתאימה הילדים היום אוהבים את כל מה שמוגש להם בהתאם לטעמם האישי".

מהחברה העירונית חמש נמסר שחלק חשוב נוסף בפעילות, הוא הכנסת התפריט האהוב על הילדים גם לבית. "לאורך השנים, אנו תמיד מקבלים מהורים בקשות לקבלת המתכונים של "הרוטב האהוב של הפסטה של הבן שלי" , "המרק ירקות הכי טעים" ועוד", הוסיפה בן דור", " ולכן גם השנה חברת "מבושלת" הוציאה ספר מתכונים דיגטלי בשיתוף  איתנו, אשר נשלח במייל לכל הורי הצהרונים ועלה בדף הפייסבוק שלנו. זמן בישול משותף הוא חלק מדרך פעולה לשכנע ילד לצרוך מזון מגוון, מעבר לערך החשוב של זמן איכות משותף. חשוב לנו שההורים אשר נמצאים בעבודה יהיו סמוכים ובטוחים שילדם מקבל את האוכל הכי בריא וטעים שניתן לקבל בתוך מסגרת צהרון. מתוך אמונה בשקיפות מלאה, אנו מקיימים ביחד עם מבושלת בתחילת כל שנה יום טעימות, בו ניתן לטעום את התפריט המלא שמוגש לילדים מידי יום. התפריט, על ערכיו התזונתיים, מפורסם להורים".

* את התהליך הקולינרי והתזונתי ליוו מנהלת תחום הבריאות מטעם החברה, הדס יריב והמנהל הקולינארי שי קרידי

 

מתכונים לדוגמה:

קציצות בקר ברוטב עגבניות

מצרכים:

 חצי ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1 בצל לבן מגורד

3 כפות פירורי לחם מקמח

מלא או שבבי שיבולת שועל

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את הבקר הטחון והבצל

מוסיפים פירורי לחם/ שבבי שיבולת שועל

מוסיפים תבלינים וביצה

מצרכים להכנת רוטב העגבניות:

1 בצל בינוני

1 גזר

3 עגבניות גדולות קלופות

או עגבניות קלופות מקופסת

שימורים

1 כף שמן זית

1/2 ליטר מים רותחים

 עגבניות ללא תוספת סוכר1 קופסה קטנה של רסק

2 שיני שום כתושות 

כפית סוכר חום לא חובה   

מעט מכל תבלין: 

אורגנו, בזיליקום, פלפל שחור טחון, מעט מלח לפי הטעם.

אופן הכנת רוטב העגבניות:

מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 15 דקות. קוצצים בצל ועגבניות לקוביות קטנות. מגרדים את הגזר במגרדת דקה. מחממים סיר, מוסיפים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את העגבניות, הגזר והשום הכתוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את המים, המלח, הסוכר, התבלינים מביאים לרתיחה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 15 דקות.

אופן הכנת כדורי הבשר:

מערבבים היטב לקבלת מסה אחידה במחבת עמוקה ורחבה מכינים את רוטב העגבניות, מביאים לרתיחה מרטיבים את הידיים במים ויוצקים כדורי קציצות אל תוך הרוטב, מבשלים במשך 10 דקות על אש קטנה במחבת מכוסה, עד שהקציצות מוכנות .

 

תבשיל עדשים

מצרכים:

1 כף שמן זית

300 גר' עדשים ירוקות

1 קוביית שום כתוש קפוא

קורט מלח דק

1 כפית פפריקה מתוקה

100 גר' קוביות דלעת

ללא קליפה

2 עגבניות חתוכות

1 כף רכז עגבניות

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במים במשך לילה – ולסנן

להכניס למחבת שמן, שום, קוביות עגבנייה, רכז

עגבניות מים – להביא לרתיחה

להוסיף קוביות דלעת, עדשים מושרות ותבלינים

מבשלים כ- 30 דקות.

את כל המתכונים תוכלו למצוא בקישור: מתכונים

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
1
טירת יהודה
ציפי אלון | 17:35   30.08.18