יום שישי, 18 בינואר 2019, י"ב שבט ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת גבינה תפוחים דבש ושקדים לראש השנה בלי בצק

עוגת גבינה תפוחים דבש ושקדים לראש השנה בלי בצק מאת: אני אפיתי - גיא רון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

עוגת גבינה תפוחים דבש ושקדים לראש השנה בלי בצק

אני אפיתי גיא רון

לעוגת גבינה

750 גר’ גבינה לבנה 5%

גביע יוגורט מעודן 1.5% בטעם וניל או גביע גיל

4 כפות קורנפלור

5  ביצים

1  אינסטנט פודינג בטעם וניל

רבע כוס סוכר  או ממתיק לאפייה ביחס שווה

כף תמצית וניל טהורה

תבנית מלבנית סטנדרטית (25/30) או עגולה (קוטר 24 או 26(

לציפוי: 2 תפוחי עץ, 50 גר’ חמאה קינמון , 1/2 כוס סוכר

200 גרם שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

•  מחממים תנור לחום של 170-150 מעלות (תלוי בסוג התנור)

•  לערבב את הגבינות, היוגורט והקורנפלור לתערובת אחידה.

•  מוסיפים 5 חלמונים ואת האינסטנט פודינג – מערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה.

•  מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר או הממתיק.

•  מקציפים 5 חלבונים לקצף יציב. (אפשר להוסיף סוכר)

•  מוסיפים את הקצף לבלילה בתנועת קיפול (חשוב לא לשבור את הקצף), ושופכים לתבנית.

•  מניחים את התבנית בתבנית/כלי גדולים יותר, המלאים במים עד לגובה של שליש מהתבנית המונחת (מונע מהעוגה לצנוח ולהישבר...)

•  מכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות (שימו לב לצבע העליון – חום מייפל זה הגוון הרצוי. אפשר גם לנענע קצת את התבנית ולראות עד כמה העוגה רועדת בפנים. כמה שפחות רועדת - כך מוכנה יותר. חשוב לא להוציא את העוגה לבדיקה - כך היא תצנח.

•  בסיום האפייה, פותחים מעט את התנור, ומניחים לעוגה להתקרר בפנים חצי שעה. מקררים.

 

מעל העוגה:

הכנת ציפוי התפוחים המקורמלים

•  קולפים וחותכים לקוביות קטנות תפוחי גרני סמית’. מניחים במחבת יחד עם מעט סוכר וקינמון.

•  מבשלים על גבי להבה בינונית, ומערבבים מידי פעם עד שמרבית הנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים מעט, כ–10 דקות בסה”כ. מצננים.

•  מפזרים באופן אחיד את התפוחים המקורמלים על גבי העוגה.

•  קולים 200 גרם שקדים פרוסים ע”ג מחבת כמה דקות עד להשחמה קלה - הזהרו שלא לשרוף.

•  מניחים ע”ג שכבת התפוחים ומעל מזלפים דבש בנדיבות.

•  ולסיום בעיקר ליופי, נפזר מעל אבקת סוכר.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: