יום שלישי, 20 באוגוסט 2019, י"ט אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

מתכונים לחג

השף גולדשטיין מציג: המתכונים שיעשו לכם את שולחן החג

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

שף גולדשטיין

צלי כתף עגל אהבה

החומרים:

1 נתח שלם כתף עגל לצלי (מספר 5)

1 בקבוק יין אדום

2 גזרים

1 סלרי שורש

2 בצלים

2 ראשי שום

1 כרישה

1 ליטר ציר בקר או מים

1 ענף רוזמרין

3 ענפי תימין

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

•   משרים את נתח הבשר בשלמותו ביין אדום למשך 24-48 שעות במקרר.

•   את הגזר הסלרי והבצל שוטפים קולפים וחותכים לקוביות של  2ס”מ את הכרישה שוטפים היטב ופורסים לעיגולים בעובי 3 ס”מ, גם את עלי הסלרי שוטפים וחותכים למקטעים של 2-3 ס”מ, את השיני שום קולפים ומשאירים בשלמותם.

•   לאחר השרייה מניחים לעשר דקות את נתח הבשר במסננת או רשת לניקוז היין ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

•   מחממים מחבת מוסיפים שמן זית וצורבים את נתח הבשר מכל צדדיו עד לגוון זהוב סמוק ומעבירים לסיר עמוק.

•   מוסיפים למחבת שבה צרבנו את הבשר, ירקות שורש ומאדים עד גוון זהוב. מעבירים לסיר עם נתח הבשר, מוסיפים את היין, ציר בקר, תבלינים ומים עד לכיסוי נתח הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

•   מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעתיים וחצי.

•   מוציאים ומקררים את נתח הבשר למשך הלילה במקרר. את הרוטב ממשיכים לבשל, מכפים שומן מיותר ומצמצמים עד לכ- 1/3 מכמות הנוזל המקורית בתחילת הבישול.

•   מקררים ושומרים במקרר. למחרת פורסים את הכתף המבושלת לפרוסות של קצת פחות מס”מ, מסדרים בתבנית חסינת חום, מוזגים מעל את הרוטב, מכסים בנייר כסף, מחממים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חמישים דקות ומגישים.

מצהברייט של פטריות

כמות: 8 לביבות גדולות או 16-18 קטנות

החומרים:

3 מצות שרויות במים כ-1 שעה (בלי קיצורי דרך)

3 ביצים טרופות

70 גרם גבינת כנען (כ-3 כפות)

70 גרם מוצרלה מגורדת (כ-3 כפות)

2 פטריית פורטובלו

2 גבעולים של טרגון מופרדים מעליהם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה או שמיר

אופן ההכנה:

•   לאחר השריית המצות מסננים וסוחטים מנוזלים.

•   מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

•   מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים 1/3 כוס שמן תירס, ובעזרת כף מניחים מן המסה ויוצרים לביבות.

•   מטגנים עד גוון זהוב מכול צד ומגישים.

הגשה: עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש.

מלאבי טפיוקה חלב קוקוס ופירות יער

קינוח טבעוני עם טעם משובח של עוד

החומרים ל-16 מנות:

1 כוס גרגרי טפיוקה

6 כוסות מים

500 גרם  סוכר

2 פחיות חלב קוקוס

3 טיפות מי זהר

1 כוס מיקס פירות יער

פירות יער

1 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

מבשלים כ-10 דקות על חום בינוני

אופן ההכנה:

•   מבשלים טפיוקה עם מים על אש בינונית במשך כ-20 דקות ומוסיפים סוכר וחלב קוקוס. מבשלים לעוד כ-5-7 דקות עד הסמכה של המסה. לצנן ולהוסיף מי זהר או מי ורדים.

•   לחלק לכלי הגשה ולקרר.

•   לפני ההגשה למזוג מעט מהקונפיטורה ולעטר עם פירות יער טריים.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: