יום רביעי, 24 באפריל 2019, י"ט ניסן ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת קרמשניט

ממטבחו של גיא רון

פורסם בתאריך:


לקרם פטיסייר בסיסי:

500 גרם חלב מקל וניל 6 חלמונים 100 גרם סוכר 45 גרם קורנפלור

לקרם גבינה פטיסייר אוכמניות:
200 קרם פטיסייר בסיסי
100 מסקרפונה-
ניתן גם גבינת שמנת אחרת
50 אוכמניות קפואות
מופשרות ומסוננות
50 אבקת סוכר

גנאש שוקולד לבן מוקצף
100 שמנת מתוקה
50 שוקולד לבן

אופן ההכנה:
•    מכינים לילה לפני את הגנש מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים ע”ג השוקולד הלבן מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר.
•    מכינים את קרם הפטיסייר: מחממים את החלב בסיר. חוצים את מקל הוניל לאורכו, ובעזרת גב הסכין מוציאים את גרגירי הווניל. מוסיפים אותם ואת מקל הווניל לסיר החלב.
•    בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים וסוכר. מוסיפים את הקורנפלור, וטורפים בזהירות (אחרת הקורנפלור יתעופף לכל עבר). מערבבים עד שמגיעים למסה אחידה. חשוב לשמור על סדר הכנסת המרכיבים!
•    מתחילים לבשל את סיר החלב עד לרתיחה.
•    מזליפים את החלב החם בזרם דק ובעדינות למסת החלבונים.
•    מחזירים את כל התערובת לסיר, ומחממים שוב. טורפים כל הזמן בלי לעצור. כאשר התערובת מסמיכה יש לטרוף מהר יותר על מנת שלא יווצרו גושים. כאשר המסה רותחת יש לטרוף דקה נוספת, ומיד להוריד מהאש.
•    מסננים מיד לתוך קופסה ומכסים בניילון נצמד על מנת שלא יווצר קרום. מכניסים מיד לקירור.
•    פורסים את הבצק וחותכים 3 רצועות ברוחב 10 ס”מ  ,מניחים על גבי נייר אפיה במגש תנור. מפזרים מעל אבקת אפייה, ומניחים על הבצק נייר אפייה נוסף וגם מגש נוסף. הרעיון הוא לאפות את הבצק, אך למנוע ממנו להתנפח בזמן האפייה. אופים את הבצק ב-180 מעלות כ-25 דקות (עד הזהבה).
•    לוקחים את כל מרכיבי הקרם גבינה פטיסייר אוכמניות ומערבלים עם מיקסר עד לקבלת קרם אחיד (טיפ קטן אם במקרה הקרם לא יציב מספיק ניתן להוסיף כף אבקת פודינג ולערבל ).
•    מוציאם מהמקרר את הגנש מקציפים עד לקבלת קרם יציב חשוב מאוד לא להקציף יותר מידי כי הקרם יהרס.
•    הרכבת המנה: מצננים את הבצק . מזלפים שיכבה של הקרם גבינה אוכמניות מניחים מעל פס בצק ומזלפים את קרם הפטיסייר מסובבים את העוגה 90 מעלות ומזלפים עם צנטר גלי גלים מפזרים אבקת סוכר פירות קפואים או כל דבר אחר שיוסיף יופי לעוגה.
מומלץ לקרר את העוגה לפחות שעתיים לפני ההגשה.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: