יום שישי, 22 בפברואר 2019, י"ז אדר א' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

טארט קיווי

גיא רון בטארט ירוק יפהפה וטעים אש

פורסם בתאריך:


מצרכים:
בצק פריך שקדים:
200 גרם קמח מנופה
175 גרם שקדים טחונים
175 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
1 חלמון מביצה

קרם פטיסייר:
4 חלמוני ביצה בינונית 25  גרם קורנפלור מקל וניל 100  גרם סוכר
500  מ”ל  חלב
50 גרם מסקרפונה

6  יח’ קיווי
גלזורה לציפוי או ריבת משמש

אופן הכנה:
קרם פטיסייר - הכנה יום לפני:
) חוצים את מקל הניל לאורך ובעזרת סכין ‘מגלפים’ את הגרגרים שבתוכו,  שמים את הקורנפלור, החלמונים, הסוכר והוניל (התרמיל+הגרגרים, או לחלופים התמצית/משחה) בסיר קטן. טורפים היטב לתערובת אחידה.
) מוסיפים את החלב וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
) ממקמים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מבעבע ומסמיך.
) מבשלים את הקרם דקה נוספת מעל להבה בינונית (הבישול מפרק את האנזימים שקיימים בביצים והורסים את יציבות הקרם) מסירים מהאש.
אם רואים שנוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
 
אופן הכנת הבצק:
) מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
) הבצק יהיה רך מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית
הטארט (25 ס”מ) עד שהבצק מגיע מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא
למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).
) מחממים תנור ל-190 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את תבנית הטארר למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכי לאפות למשך 10 דקות.

מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.

אופן הרכבת העוגה
) ממלאים את הקלתית בקרם פטיסייר עד לקו העליון של הקלתית פורסים את הקיווי לאחר קילוף ומניחים על גבי העוגה איך שבא לכם, אני אוהב כפי שאתם רואים בתמונה, עד שכל העוגה מצופה ומעל מבריש את הגלזורה או את ריבת המשמש (שמחמים 10 שניות במיקרו) אם בא לכם להוסיף קישוטים הרי זה מבורך.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: