יום שישי, 22 בפברואר 2019, י"ז אדר א' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגיית קוקוס

קצת התעסקות אבל התוצאה... יאמי ממטבחו של גיא רון

פורסם בתאריך:


עוגיית קוקוס
100 גרם חמאה קרה
200 גרם קמח
4 כפות סוכר
2 חלמונים
40 גרם שבבי קוקוס

מוס שוקולד
250 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חלב מרוכז
30 גרם סוכר

מוס קוקוס
ג’לטין 4 גרם (ללא נוזלים)
קרם קוקוס 120
שמנת מתוקה 140
תמצית קוסקוס 2 גרם
לקישוט שבבי קוקוס קלוי

זיגוג שוקולד
50 מיים
136 סוכר
45 אבקת קקאו
100 שמנת מתוקה
6 גרם ג’לטין ללא מים
(מוסיפים לג’לטין 30 מיל מיים
וממתינים 20 דקות)
4 מיל תמצית קוקוס

תבנית סיליקון
בצורת נשיקה או חצי עיגול


מכניסים את הקמח סוכר שבבי הקוקוס והחמאה מערבבים עד לקבלת פירורים קטנים ומוסיפים את החלמונים עד לקבלת בצק, מכניסים לקירור לפחות שעה. מוציאים מהקירור מרדדים וקורצים עוגיות מקוטר של תבנית הסיליקון שלכם (ראו בהמשך). אופים 15 דקות עד הזהבה 170 מעלות.


מוס שוקולד
מרתיחים את השמנת מוסיפים את הסוכר והחלב המרוכז ומוזגים מעל השוקולד מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר לפחות לחמש שעות.
לאחר הקירור מקציפים עד לקבלת קצף אחיד וחזק, במידה ואתם רואים שהקצף איננו יציב המלצה שלי להוסיף כף אינסטנט פודינג ולהקציף עד שזה מתקשה יותר.


מוס קוקוס (הכנה יום לפני)
מכינים את הג’לטין ומכניסים לכלי, ולג’לטין מוסיפים 20 מ”ל מים וממתינים 20 דקות והג’לטין מוכן לעבודה.
לוקחים את הקרם קוקוס סוכר ותמצית הקוקוס ומביאים לרתיחה ומוסיפים את הג’לטין (את הג’לטין מכניסים לפני למיקרו ל15 שניות). ומשאירים להתקרר בערך חצי שעה בטמפ’ החדש.
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם יציב אך לא יוצר מידי יציב ומקפלים בתוך הקרם קוקוס עד לקבלת תערובת חלקה.
מוזגים את התערובת לתבנית סיליקון חצי עיגול ומכניסים להקפאה.
לאחר הקפאת חצאי העיגול מוזגים את קרם השוקולד לתבנית סיליקון נשיקה כאשר שימו לב מוזגים חצי מהכמות מניחים את הקרם קוקוס הקפוא במרכז ומוזגים את שאר הקרם עד לכיסוי כל התבנית מכניסים להקפאה.

 

הכנת הזיגוג
מכניסים לסיר את המיים והסוכר מביאים לרתיחה עד שנהיה נוזל אחיד מוציאים מהאש ומוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב עד שניה נוזל חלק.
במקביל מרתיחים את השמנת המתוקה מורידים מהאש מוסיפים לה את התמצית קוקוס ואת הג’לטין מערבבים היטב ומוזגים לתערובת השוקולד עם בלנדר מוט מערבבים היטב עד לקבל נוזל אחיד. משאירים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מגיע לטמפרטורה של 25 מעלות.


הרכבת המנה
מוציאים מתבנית הסיליקון את הנשיקת שוקולד ומניחים על גבי העוגיה שופכים את הזיגוג כך שיצפה את כל הנשיקה מומלץ לעשות זאת ע”ג רשת, מחכים חצי דקה מפזרים בצדדים את שבבי הקוקוס הקלוי ניתן להקפיא שוב את הקינוח, מוציאים 20 דקות לפני ההגשה.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: