יום שישי, 22 בפברואר 2019, י"ז אדר א' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

צ'ורבה בשר

קבלו את המרק הבולט במטבח הרומני, הצ’ורבה.

פורסם בתאריך:


רגע רגע אל תבהלו, אמנם השם מצלצל לכם מאחד ממערכוני הגשש החיוור אך למעשה למרק מסורת של שנים. טעמו המיוחד והריחות שעוטפים את הבית וממשיכים ישר לשכנים יעלו תמיד שאלות האם יש לנו בשלן בבניין? וזו הבהלה היחידה כי אחרי המרק הראשון תירצו עוד.
אז קוראים יקרים, נעים מאוד, שמי אלרן או שף גולדשטיין, הבישול אצלי הוא אורח חיים, אני מזמין אתכם להכין את אחד המרקים המופלאים והמשפחתיים.
מתוך מאות המרקים בחרתי אחד: משהו בחום הבייתי והחיבוק במרק הזה לא עוזב אותי במנוחה ומנצח בגדול. משהו בתהליך הכבישה של הכרוב המוחמץ המשמש מרכיב חשוב במרק, הלאושטיאן (עשב תיבול) שצריך ללכת ולחפש אותו בשוק מסקרן אותי תמיד, נתחי הבשר המשובחים הרכים העסיסיים והנימוחים מטריפים את חושיי.
אז החלטתי שאלו סיבות מספיק טובות, בואו נצא לדרך.

החומרים:
1,200 ק”ג שפונדרה או בשר לצלי (מספר 5)
6 ליטר מים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום פרוסים
3 גזרים
3 תפוחי אדמה או 1/2 כוס אורז
3-4 ענפים עם העלים של סלרי
4 עגבניות אדומות
1/3 ראש כרוב לבן
2 פלפל אדום
2-3 כפות רסק עגבניות או 4 עגבניות מגורדות
1/4 זר לאושטיאן
1/4 זר שמיר
1/4 זר פטרוזיליה
כוס כרוב כבוש עם המיץ שלו (בייתי בלבד) או מיץ לימון.

אופן הכנה:
) חותכים לקוביות את הבשר ומבשלים בסיר הגדול של הבית עם 6 ליטר מים לאחר רתיחה מנמיכים לאש קטנה מכסים עם מכסה ומבשלים למשך שעתיים.
) במהלך הבישול מורידים קצף ושומן בעזרת מצקת ומוסיפים תבלינים.
) את הירקות חותכים בצורה ביתית ופשוטה את הגזר חצאי עיגולים, הבצל הפלפל ותפוחי האדמה לקוביות, את הסלרי לפרוס והכרוב לרצועות להכניס למרק וממשיכים לבשל למשך חצי שעה.
) קוצצים את הפטרוזיליה והלאושטיאן ומכניסים לסיר יחד עם רסק העגבניות, הכרוב המוחמץ עם הנוזל, ענפי השמיר ועוד מים במידה והמרק הסמיך מידי, ממשיכים לבשל למשך חצי שעה נוספת על אש קטנה כשהסיר מכוסה. זה שלב הטעימה האם נידרש עוד מעט מלח או חמיצות ממיץ הכרוב, בתאבון.
יש אפשרות להחליף את תפוחי האדמה בחצי כוס אורז ולהוסיף בחצי השעה האחרונה
של הבישול.
כרוב כבוש או מלפפונים
1 ראש כרוב חתוך לרצועות
21/2 כפות מלח
1/4 כוס חומץ
1/3 זר שמיר קצוץ
6 שיני שום קצוצים היטבֿ

אופן הכנה:
) חשוב בתהליך הכבישה להשתמש בצינצנת שעברה חיטוי מים רותחים או מדיח, במידה וכובשים מלפפונים חשוב שיהיו ממש טריים דקים וקריספיים.
) מכניסים לצנצנת את הכרוב או המלפפון השמיר והשום, מרתיחים מים מלח וחומץ מוזגים על הכרוב עד לידי כיסוי סוגרים וכובשים למשך 5-7 ימים במקום מואר עם חלון לאחר הכבישה מאכסנים במקרר.

טיפים:
) לאושטיאן ניתן להשיג בשוק פתח תיקווה אצל “עידן הירק” הראשון משמאל מרחוב גוטמן. (את הלאושטיאן אפשר לאכסן בקופסה במקפיא כך תמיד היא תהייה זמינה וקרובה אליכם).


 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: