יום שני, 16 בספטמבר 2019, ט"ז אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי נפלא לאוהבי האגוזים. קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי. המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עמנואל רוזנצוויג

חומרים:
לבסיס
12 כפות קמח אורז
4 כפות חמאת פקאן
4 כפות מייפל טבעי אורגני
כפית וחצי תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
למילוי
1  כוס מייפל טבעי אורגני
 1 כוס קרם קוקוס (מקררים במשך לילה לפחות שתי פחיות קרם קוקוס ומסירים בעדינות את הקרם שהתגבש בחלק העליון של הפחית)
 3 כפות קמח טפיוקה
כפית וחצי תמצית וניל
 1/4 כפית מלח
פקנים שלמים לציפוי (בערך 50)

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 1750C.
במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבסיס עד לקבלת בצק פירורי מגובש (בתרמומיקס: 10 שניות / מהירות 6).
משמנים במעט שמן קוקוס תחתית ושוליים של תבנית פאי ומרפדים אותה בבצק. הבצק רך ומאוד קל לעבודה. בוצעים גושים מתוך הבצק, לוחצים בין שתי כפות הידיים, מניחים על התבנית ומהדקים כך תלאי אל תלאי.
מעבדים במעבד מזון את כל חומרי המילוי למעט אגוזי הפקאן עד שהתערובת אחידה (בתרמומיקס: 15 שניות / מהירות 8).
ממלאים את את בסיס העוגה שכבר בתבנית ומסדרים מעל את אגוזי הפקאן השלמים (אפשר לחילופין גם לקצוץ אותם גס ולפזר באופן אחיד).
מניחים את תבנית הפאי על תבנית גדולה יותר עטופה נייר אפייה או משטח סיליקון. במהלך האפייה מילוי הפאי מבעבע ועלול לנזול מחוץ לתבנית, כך שכדאי לחסוך ניקוי תנור בדרך זו. אופים במשך 45 דקות.
מקררים לגמרי ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להתייצבות.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: