יום רביעי, 16 באוקטובר 2019, י"ז תשרי ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת כרובית בגרסה בשרית

הפעם נבקר ב”קונדיטוריה המלוחה שלי” ונכין “עוגת כרובית” שלמה ממולאת בשר, ברוטב עגבניות שרי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

שף גולדשטיין

במדור הבא תפגשו את הגרסה החלבית שהיתה אחת ממנות הדגל של המעדניה, אך בינתיים תקבלו מחיאות כפיים סוערות לעוגת הכרובית הזו, רכה ונמוחה וממולאת בשר ואוכמניות ברוטב עגבניות שרי.
מנה מרשימה להגשה ויפה לאירוח שיכולה ברגע להפוך לארוחת הערב המשפחתית הבאה שלכם,
מצוינת עם אורז לבן שלג איכותי שיכול לספוג את הרוטב ולתת במה לטעם הכרובית והמילוי.


החומרים:
2 כרוביות בינוניות  
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
3 כפות אוכמניות מיובשות
   (אפשר גם לוותר אם אין)
3 כפות סולת
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1/2 ק”ג עגבניות שרי תמר
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
4 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:
לכרובית: מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד, מנקים את הכרובית מהעלים החיצוניים וממלאים מהחלק של השורש ע”י דחיסה בעזרת האצבעות בין הפרחים של הכרובית בזהירות, מבלי לפגוע במראה הטבעי של הכרובית. במידה והפרחים דחוסים מדי, עושים פתחים עם סכין קטנה ע”י הוצאה של פרחים, ובמקומם משבצים את מילוי הבשר.
בסיר גדול אבל לא רחב מידי, מכינים את הרוטב: מאדים את הבצל כ-4 דקות עם שמן הזית, מוסיפים את עגבניות השרי והשום וממשיכים לאדות למשך 5 דקות נוספות.
מוסיפים כ-2 ליטר מים ורסק עגבניות, מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכרובית הממולאת.
מוסיפים מים עד לכיסוי הכרובית, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים למשך כ-40 דקות.
מוציאים מהסיר עם כף גדולה ורחבה בזהירות ומגישים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: