יום רביעי, 20 בנובמבר 2019, כ"ב חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת גבינה אפויה עם פטל אדום

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

רועי אגאי "אני אפיתי"

המצרכים :

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • 70 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 675 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 15 מייל מיץ לימון סחוט טרי

לציפוי:

  • 400 גרם שמנת חמוצה
  • 65 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • כוס פטל קפוא או טרי (עכשיו מתחילה העונה)

לקולי:

  • כוס פטל קפוא
  • שתי כוסות מים כוס ורבע סוכר .
  • שתי כפות קורנפלור לפתוח בקצת מים
  • כף אגר אגר (ג'לטין יציב יותר. ניתן לקנות בכל חנות למוצרי אפיה) – לפתוח ברבע כוס מים




אופן ההכנה:

1.     מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה בבסיס ובשוליים.

.

2.     להכנת הבסיס: מערבבים יחד בקערה ביסקוויטים טחונים, שקדים טחונים וחמאה מומסת לתערובת פירורים. מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים היטב לבסיס לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

3.     להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין.

4.     מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר, מפזרים את הפטל הקפוא ומעבירים לתנור. אופים כ-60 דקות  או עד שהעוגה מתייצבת מעט בשוליה, אבל עדיין רוטטת.

5.     בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: בקערית מערבבים יחד שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל ומיץ לימון. מוציאים את העוגה מהתנור ובזהירות רבה מצפים אותה. בעזרת מרית מיישרים את פני הציפוי. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות של אפייה. מוציאים מהתנור. העוגה תהיה עדיין רוטטת ולא יציבה, וזה בסדר. במהלך הקירור היא תתייצב. מצננים לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר ללילה שלם.

 

אופן הכנת הקולי והרכבתו על העוגה.

  • כוס פטל קפוא שתי כוסות מים כוס ורבע סוכר (או יותר למי שרוצה יותר מתיקות), קצת מיץ לימון, שתי כפות קורנפלור לפתוח בקצת מים. לבשל את המים והסוכר לסירופ קל ולהוסיף את הפטל. לבשל עוד כחמש דק'  (לא להפוך לריבה). להוריד מהאש ולטחון במעבד מזון למרקם חלק.
  • להחזיר לאש, להוסיף את הקורנפלור ולבשל כשלוש דק'. לפתוח כף אגר אגר ברבע כוס מים  ולהוסיף לרוטב המתבשל. לבשל עוד כשתי דק'.  זהו זה, מוכן. מקררים בטמפרטורת החדר שימו לב: הקולי יתחיל להתקשות במהירות לכן ברגע שמתחיל, שיפכו בזהירות מהמרכז את הקולי שיכסה את החלק העליון. ניתן להניח רינג קטן יותר בעדינות ולמזוג לתוכו את הקולי לקרר ולאחר מכן לשחרר. אל דאגה, הקולי לא ימס ויחזיק מעמד בחוץ ללא בעיה. מוזמנים לקשט עם פטל טרי, פרחים אכילים ועוד.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: