יום שלישי, 23 באפריל 2019, י"ח ניסן ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

סלט עגבניות חם

מהמעדניה של שף גולדשטיין

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

שף גולדשטיין

חריף אבל טעים!
עבור כולנו עגבניות מתקשרות עם סלט ירקות כתוספת לארוחה, כי הרי אין חשוב מלהוסיף ירק לכל ארוחה.
הפעם נצא קצת מהשגרה ונקפוץ לביקור במטבח התאילנדי, המטבח התאילנדי ידוע בחריפותו כבר מגיל ינקות, דרגת החריפות שהעם הזה אוכל היא לעיתים בלתי נתפסת.זה מזכיר לי את תאילנד... אני מצטרף לתור של שמונה אנשים בדוכן רחוב בלב בנגקוק, בחרתי איזור פחות תיירותי אך הומה במקומיים, סימנתי את הדוכן כמוצלח, ואכן צדקתי. בקצה התור עומד דוכן עם פפאיות ירוקות, הר של כוסברה טריה וירוקה, דגים מיובשים, רוטב תמנונים והמון המון פלפלים חריפים ובראש הדוכן עומדת אישה רזה ומהירה שקוצצת וכותשת בקערת עץ את סלט הפפאיה הידוע, האמיתי והטעים להפליא, שואלת כמה פלפלים תרצה ואת כל השאר היא כבר מרכיבה במיומנות בעצמה...
בחרתי במתכון עם עגבניות מכיוון שהן קיימות בכול בית אבל אפשר בכייף להחליף אותן עם פפאיה ירוקה (זן מיוחד לסלט) לחתוך לרצועות דקות מאוד ולהנות עם הרוטב המעלף הזה. מקווה שתעצמו את העיניים ותתמכרו...

החומרים:
5 עגבניות חתוכות לקוביות 1 ס”מ
250 ג’ עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
8 עלים של סלרי שלמים
צרור עלים של כוסברה
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות

לרוטב טומטצ’ילי:
2 עגבניות בינוניות
מיץ מלימון אחז בינוני מיץ לימון
1/4  בצל יבש קצוץ
2-3 שיני שום
1 כוס מיץ תפוזים + 1/4 כפית גרידת תפוז
3-4 כפות שמן זית
100 ג’ רוטב צ’ילי חריף חלק או סיראצ’ה- (אפשר להפחית לפי מידת החריפות)
1/2 פלפל ירוק חריף (תלויי ברמת החריפות של הפלפל)
25 ג’ רוטב דגים (נאם פלא)
איטריות זכוכית/ שעועית

אופן ההכנה:
) להכנת הרוטב - לטחון את העגבניות ושאר המרכיבים בבלנדר כ-3 דקות ולסנן.
) לאיטריות זכוכית/ שעועית - להרתיח סיר עם מים להמליח מעט, כאשר כול מרכיבי הסלט מוכנים וסלט העגבניות מתובל להכניס את האיטריות לסיר לבישול עד שקיפות (מכאן שמם) כ-6 דקות, לסנן, להעביר לקערת הגשה, לחתוך עם מספריים את האיטריות או בעזרת סכין (בגלל האורך והאלסטיות שלהם), לשפוך מעל את סלט העגבניות ולתת לו להתחמם מהאיטריות הלוהטות.
מה שאני אוהב בסלט, זה את החמימות של הסלט לצד הטריות של הירקות ועשבי התיבול

להגשת המנה: מערבבים בקערה את כל הירקות ומתבלים עם הרוטב. מטפטפים מעט שמן זית, מוסיפים מעט מלח (לפי הצורך) ומגישים.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: