יום שני, 10 בדצמבר 2018, ב' טבת ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

מיקיצי טופי וקוקוס קלוי סופגניה בולגרית

גיא רון עם סופגניות קצת אחרות במיוחד לחנוכה, יאללה תתפנקו...

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

מצרכים למיקיצי
2 כוסות קמח (280 גר')
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
¼1 חלב
שמן עמוק לטיגון

מצרכים לרוטב טופי
1 כוס גדולה סוכר (250 גר')
מיכל קטן שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
קוקוס קלוי

אופן ההכנת המיקיצי
ממיסים את השמרים בקצת חלב חמים בתוספת קורט מלח, מעט סוכר וקמח. מניחים בצד להתפחה של כרבע שעה.
מוסיפים לקערת השמרים המומסים את שאר החלב, הקמח, הביצה ומעט מאוד מלח, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
בידיים רטובות (הבצק רך מאוד) קורעים חתיכות מהבצק, משטחים מעט וזורקים לתוך שמן חם מאוד. מתקבלות סופגניות רכות, קלות ונימוחות.

הכנת רוטב טופי
מחממים סיר על אש בינונית. כשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור הסיר. כאשר הסוכר נמס כולו לקרמל אחיד ובעל צבע ענברי, מנמיכים את האש
בסיר נוסף מחממים לאט את השמנת עד לסף/כמעט רתיחה.
מוסיפים את השמנת לסיר הסוכר המקורמל. זהירות! בשלב הזה התערובת תבעבע ותתחיל לעלות למעלה. מערבבים במרץ (נזהרים לא להתיז החוצה מהתערובת הרותחת) עד שהיא יורדת בחזרה וממשיכים לערבב עד
שהמסה הומוגנית ובלי גושים.
מסירים מהאש, יוצקים לכוס ומצננים לחלוטין.

 

הרכבת המנה
מניחים את כל המיקיצי בערימה ומעל מזלפים את רוטב הטופי ושבבי הקוקוס הקלוי. בתאבון.

 

סופגניות אשל פיסטוק
מצרכים
2 גביעי אשל
2 ביצים
½ כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
½ 2 כוסות קמח תופח
100 גר' פיסטוק טחון
כף מחית פיסטוק

שמן לטיגון
אבקת סוכר לזריה על הסופגניות המוכנות
שבבי פיסטוק
גנאש פיסטוק (הוראות הכנה בהמשך)
50 גר' שוקולד לבן 25 גר' שמנת מתוקה
מחית פיסטוק 20 גרם


אופן ההכנה
שמים בקערה אשל, ביצים, סוכר, תמצית וניל ומחית פיסטוק. מערבבים.
מנפים פנימה את הקמח והפיסטוק הטחון.
מכסים במגבת נקיה או בנייר סופג ומניחים בצד למשך כחצי שעה.
עוצמים עיניים וממלאים סיר בשמן. מחממים על אש גבוהה עד שהשמן חם. מנמיכים מעט את האש.
לוקחים כפית מהבלילה ומכניסים לתוך השמן. חום השמן צריך להיות לא יותר מ-170 מעלות, אחרת הסופגניה תישרף ולא תתבשל בפנים. מטגנים עד השחמה. שימו לב שהן לא נשרפות, מצד שני אל תוציאו אותן מוקדם מדי, לפני שהן עשויות בפנים.
מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.

אופן הכנת הגנאש
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים של 30 שניות מוסיפים את השמנת תוך ערבוב ואחריה את מחית הפיסטוק. אם הגנש קשה מוסיפים עוד שמנת מתוקה.

הגשת המנה
עורמים את הסופגניות, מזלפים את הגנש ומעל את אבקת הסוכר והפיסטוקים.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: