יום שלישי, 20 באוגוסט 2019, י"ט אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

סופגניות

ממטבחו של גיא רון "אני אפיתי"

פורסם בתאריך:


חג חנוכה שמח לכולם, נכון שהכי קל לקנות סופגיות אבל אני מבטיח לכם שסופגניות כאילו בשום מקום בארץ לא תמצאו ותאמינו לי שגם תהנו להכין אותן אז יאלה לעבודה.

חומרים:
1/2 ק”ג קמח
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב או מים

 

אופן הכנה:
) מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב.
) מוסיפים את הביצים, הברנדי והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות אטית-בינונית.
) מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
) מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח. משהים למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים ) מחלקים את הבצק ל-40 יחידות של 35 גרם כל אחת, ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר ) מחממים שמן ל 180 מעלות ) מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל “קליפה” לשמן. לאחר כ-3 דקות הופכים, ומטגנים למשך 3 דקות נוספות ) מקררים בטמפרטורת החדד לא פחות מחצי שעה כאשר הסופגניות יושבות על נייר סופג. ) זהו הסופגניות מוכנות למילוי וקישוט.

קוראים/ת יקרים קצת הכנות לפני מילוי וקישוט הסופגניות:

חומרים להכנת גנש שוקולד מוקצף:
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה: מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד מערבבים עד לקבלת נוזל ללא גושים. מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר ל-5 שעות מינימום. לאחר קרור מקציפים עד לקבלת תערובת סמיכה ועמידה.

למילוי בטעם פיסטוק:
20 גרם מחית פיסטוק
20 גרם מסקרפונה
50 גרם גאנש שוקולד מוקצף
אופן הכנה: מקציפים יחד את המסקרפונה עם המחית ומשלבים את הגנש עד ליצירת תערובת אחידה ומוצקה.

למילוי פטיסייר לימון:
רכיבים לקרם לימון: 6 חלמונים  100 מ”ל מיץ לימון 3 כפות סוכר 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה: על סיר מים רותחים מניחים קערת נירוסטה או זכוכית (באן מרי) ובה החלמונים, מיץ הלימון ו-3 כפות סוכר, מערבבים עד לתחילת הסמכה ) ברגע שכל החומרים מתחברים למחית אחידה וסמיכה מורידים מהאש ) מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד לחיבור מלא בין המרכיבים ) עוטפים בניילון נצמד שייגע במסה כדי שלא יווצר קרום, ומקררים במקרר

רכיבים לקרם פטיסייר: מקל וניל – חצוי לכל אורכו 1/2 ליטר חלב 4 חלמונים 1 כף קמח 100 גר’ סוכר
אופן ההכנה: מחממים את החלב עד סף רתיחה יחד עם מקל הווניל ) בקערה נפרדת מחברים בין החלמונים, הקמח והסוכר בהקצפה עם מטרפה. לאחר מכן מחברים בין שתי המסות בהדרגה תוך השוואת טמפ’, כדי לא לבשל את הביצים ) עוטפים בניילון נצמד מקררים את המסה שנוצרה במקרר ) לאחר הקירור מחברים את קרם הלימון וקרם הפטיסייר בערבוב איטי, ויוצקים על הבצק הפריך ) להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואז להגיש.

 

רכיבים לגנש פיסטוק:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם מחית פיסטוק
אופן הכנה: מרתיחים את השמנת והמחית ומוזגים על השוקולד. מצננים עד שהמסה לא חמה (נראה כמו ממרח) כשהמוצר בטמפרטורת החדר מכניסים לשק זילוף.

 

רכיבים לגנש לימון:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם מחית לימון (ניתן להחליף עם 10 מייל ציץ לימון+10 גרם גרדת לימון)
אופן הכנה: מרתיחים את השמנת והמחית ומוזגים על השוקולד מצננים עד שהמסה לא חמה (נראה כמו ממרח) כאשר המוצר בטמפרטורת החדר מכניסים לשק זילוף

 

רכיבים לגנש פירות יער:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם מחית פירות יער (ניתן להשתמש עם ריבת פירות יער איכותית קנויה)
אופן הכנה:
מרתיחים את השמנת והמחית ומוזגים על השוקולד מצננים עד שהמסה לא חמה (נראה כמו ממרח).

רכיבים לגנש פרלינה:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם מחית פרלין (או אבקת נוגט)
אופן הכנה: מרתיחים את השמנת והמחית ומוזגים על השוקולד. מצננים עד שהמסה לא חמה (נראה כמו ממרח) כשהמוצר בטמפרטורת החדר מכניסים לשק זילוף.

הרכבת הסופגניות ) כלל חשוב אל תערבבו טעמים - כל סופגניה בטעם אחד ) שלב הרכבת הסופגניות זה כבר סיפור של יצירתיות, כל המרכיבים מוכנים רק צריך ליצור סופגניה טעימה ויפה. הרעיון שלי בסדרה של הסופגניות הללו, זה לקחת את הסופגניה לחתוך אותה במרכז ולמלא בגנש מוקצף או קרם פטסייר ובמרכז את הגנש שוקולד המרוכז שאיננו מוקצף לסגור את הסופגניה ומעל לקשט איך שבא לכם, שימו לב, בתמונות יש כמה אפשרויות הכל פתוח ואפשרי אז קדימה לעבודה.
 

כמה טיפים: עדיף שאת הרכבת הסופגניות הללו תעשו כשעה שעתיים לפני הגעת האורחים כי אין כמו סופגניה טרייה גם אם שומרים במקרר הם נפלאות אך קחו בחשבון שהסופגניה מתקשה.

תשתמשו גם במוצרים טריים לדוגמא, בסופגנית פירות יער הוסיפו פירות יער טריים או קפואים, בסופגניות פיסטוק הוספו ששבי פיסטוק.
בסופגנית לימון הוסיפו מרנג, ניתן להוסיף לכולם קישוטי שוקולד אפילו סוכריות נוצצות וכ”ד.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: