יום שישי, 19 ביולי 2019, ט"ז תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם, בישול לחג בשוהם, מתכונים לחג בשוהם, בשר, חלב, גבינות, לחם, מתוקים בשוהם, מתכונים וקינוחים בשוהם

עוגת קומות מלבי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

גיא רון "אני אפיתי"

לבסיס:
 200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
שכבת מלבי
250 מייל חלס
250 מייל שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
4 חלמונים
8 מייל מיי ורדים
80 גרם קורנפלור
 
לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קצוצים
50 גרם בוטנים קצוצים
רוטב מלבי קנוי- לפי הטעם


 אופן הכנה-
בסיס העוגה:
מפוררים את השערות קדאיף שופכים לתוכו את החמאה המומסת מערבבים טוב טוב שכל השיערות יהיו מצופות בחמאה מסדרים שיכבה של 1 ס"מ בתבנית אלומיניום גדולה ואופים 20 דקות 170 מעלות עד שהקדאיף הופך לצבע חום בהיר שימו לב לא לאפות יותצר מידי.
מוציאים ומקררים.


אופן הכנת המלבי:
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה מוסיפים את הקורנפלור .
מחממים את החלב עם המי ורדים עד לרתיחה מנמיחים את האש ויוצקים קצת לתוך הקציפה תוך כדי ערבוב מתמיד חוזרים על הפעולה פעמיים ומוזגים את הבלילב לתוך החלב שנשאר על אש בינונית ומערבבים טוב טוב עד שהבלילה הופכת לקרם סמיך יותר .
יוצקים את הקרם החם על הקדאיף ובעזרת מרית מישרים ומפזרים את הקרם בשכבה שווה על כל הקדאיף.
ממתינים 10 דקות מישרים את הצדדים וחותכים לשלושה חלקים מרימים בזהירות ומניחים אחד על השני כך שתהיה לכם עוגת 3 שכבות קדאיף . מניחים על החלק העליון את הפיסטוק והבוטנים יצקים מהרוטב מלבי ומכניסים למקרר לשעה. בתאבון.
טיפ קטן חשוב שהקרם מלבי יהיה קשיח ולא ינזול לכן במידה ונראה לכם שהקרם רך מידי או נוזלי תוסיפו קורנפולור מעורבב במיים 11 תוך כדי ערבוב כשהקרם עדיין על האש.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: